◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Forum economic “ROMÂNIA-ITALIA, redăm încrederea investitorilor în economia românească”

Roma, 31 mai 2021 – La București s-au încheiat lucrările Forumului economic de afaceri „ROMÂNIA-ITALIA, REDĂM ÎNCREDEREA INVESTITORILOR ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ” – organizat de CCIRO Italia în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și cu sprijinul Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale din Roma (AEREC) – manifestare de amploare menită să readucă în același spațiu de prezentare idei, concepte, metodologii de facilitare a schimburilor economice reciproc avantajoase, atât  pe relația cu Italia, cât și în alte zone. 

Din partea autorităților au participat Antonio Andrușceac, chestor al Camerei Deputaților, Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Italiană, Toma Petcu,  președinte al comisiei Transporturi din Parlamentul României, Bogdan Vișan, secretar general adjunct al Camerei de Comerț și Industrie a României, Eugen Terteleac, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia, Dragoș Preda – Director Executiv al Societății Naționale de Radiocomunicații, Ion Vasile – Vicepreședinte al Administrației Fondului pentru Mediu, Bogdan Alecu director general adjunct în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Cristian David, Directorul Programului Romania-Orizont 2030 al Institutului pentru Libertate și Democrație. 

La lucrările forumului de afaceri au participat șaptezeci de companii italiene interesate să investească în România – academicieni AEREC,  antreprenori, operatori economici italieni și români din mai multe domenii de activitate și oameni de afaceri români din Italia interesați să își dezvolte propriile afaceri în România. Au luat parte, de asemenea, reprezentanți ai mai multor instituții și entități de afaceri, bănci, investitori etc. 

În prima parte a evenimentului, organizatorii și reprezentanții instituționali au prezentat politicile statului român pentru sprijinirea și atragerea investițiilor străine. CCIRO Italia a prezentat participanților propriile servicii și suportul în demersul de internaționalizare a know-how-ului italian, cu precădere sprijin pentru investițiile cu destinația România.

În a doua parte a evenimentului, reprezentanți ai mediului de afaceri român și italian au expus proiecte în vederea identificării unor parteneriate și soluții de finanțare ale acestora.  Ultima parte a lucrărilor a fost  rezervată relațiilor bilaterale între oamenii de afaceri prezenți.

Președintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac, moderator și organizator principal al evenimentului, a declarat că “primul eveniment de acest gen la nivel european de după perioada de restricții pe care am traversat-o a fost un real succes, fiind identificate soluții de parteneriat între oameni de afaceri italieni și români și soluții de finanțare și suport logistic pentru mai multe investiții. Noi, de la CCIRO Italia, am prezentat toate soluțiile care sunt la îndemână oamenilor de afaceri prin intermediul sistemului camerelor de comerț din România, precum și importanța centrului expozițional Romexpo care își va deschide porțile pentru organizarea târgurilor internaționale. În paralel, au fost prezente mai multe persoane juridice care au oferit consultanță pentru obținerea de granturi, finanțări europene sau ajutor de stat. În final, doresc să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment – în special domnului Mihai Daraban, președintele CCIR, și domnului Ovidiu Silaghi, secretar general CCIR. De asemenea, domnului Cristian David, membru fondator al CCIRO  Italia. Mulțumesc totodată domnului Marcel Ciolacu pentru mesajul de susținere transmis prin parlamentarul Laura Moagher și domnului Ernesto Carpentieri, președintele AEREC Italia pentru excelenta colaborare”.

 

Biroul de presă CCIRO Italia   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *