default-logo

Cronica Timpului nr.40 (mai 2018)

Iată, a ieșit de sub tipar al 40-lea număr al publicației „Cronica Timpului”. Și în acest număr veți descoperi articole interesante, rubrici de istorie, spiritualitate, literatură, sănătate, sport, precum și continuarea articolelor scrise de gral.bg.(r) Gheorghe Dragomir, Galina Martea, prof.univ.dr. Gabriel I. Năstase și av. George Vlaicu (pag. 2, 4, 5,17 și 19).

Despre Constantin Banu – jurnalist, politician și scriitor, ctitor al revistei Flacăra (1911, revistă de cultură care a fost o continuă rampă de lansare pentru numeroși scriitori ai Simbolismului din România), veți afla amănunte în articolul domnului Aureliu Goci, intitulat Constantin Banu și Marea Unire (pag. 6).

Domnul prof. Nicolae Vasile face o analiză în articolul domniei sale (pag. 8) – Cultura, ca trăire – menționând că: „Nația română fierbe, ceea ce pentru creația artistică este un factor dinamizator. Adevărata plăcere a unui artist este în momentul mistic al creației, când, rupt de lume, uneori chiar de Dumnezeu, uită de ceea ce este omenesc și aduce pe lume o picătură de cultură, rodul trăirii sale extreme.”

„Sufletul chinez nu poate fi înțeles în afara poeziei”, spune dl conf.univ. Corneliu Zeana, în articolul Sufletul poetic al Chinei (pag. 9), punctând câteva repere istorice.

Părintele Iconom Stavrofor Gheorghe Neagoe ne poartă într-o frumoasă călătorie pe Sf. Munte Athos – Credința, nădejdea și dragostea pelerinilor (pag. 10-11).

Urmează la pag 12 un omagiu adus unui om cu suflet de aur, creatorul unui brand românesc de prestigiu – „Hofigal” – inginerul chimist Ștefan Manea care, de curând, a plecat într-o stea. Dumnezeu să-l aibă în paza lui!

Ce înseamnă recuperarea medicală respiratorie şi când este nevoie de ea? Aflați răspunsul citind articolul din pag. 13.

În continuare, dna Floarea Necșoiu face o trecere în revistă a dansurilor populare românești, insistând asupra Călușarilor, dans care datează din vremuri imemoriale şi care a suferit multiple transformări, a stârnit un interes imens fiind atât de complex, încât a dat naștere unor interpretări contradictorii (pag.14). Dna Rodica Subțirelu – redactor șef al revistei – poartă un interesant dialog cu dna dr. Marina Butuc a cărei pasiune este Viața, iar Silvia Elena Săracu ne aduce aminte de cel care a fost Crăișorul munților – Avram Iancu (pag.16).

Urmează Radu Levârdă care ne aduce, ca de obicei, informații sportive, iar avocatul George Vlaicu ni-l prezintă pe elevul de 16 ani, Mihai-Cristian Stancu, un tânăr fotbalist cu multe idealuri pe care și le dorește și este sigur că le va realiza (pag.18).

Dna Speranța Ștefănescu prezintă, pe scurt, în ultima pagină a revistei, propunerile vizuale ale pictoriței Angela Berneanu.

Lectură plăcută!

Mihaela Rusu

Despre autor

Articole asemănătoare

Posted On 19 mai 2021
, By

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.