◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Presa din Roma în vizită la Piața Romană

2 iunie 2021, Ziua națională a Italiei. Sau Ziua Republicii. În această zi s-au marcat 75 de ani de când poporul italian a decis ca forma de guvernare să fie republica. 

Si tot în ziua de 2 iunie 2021, la București, Maarten van Alderen, președintele Asociației Presei Străine „Stampa Estera” din Italia, Chris Warde -Jones, fotoreporter Stampa Estera și Elena Postelnicu , corespondent Radio România Actualități în Italia au fost invitații Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Au fost întâmpinați cu bucurie dar și cu obligatoriile  măști pe figură, de Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, de Miron Manega, purtătorul de cuvânt al UZPR și de Eugen Negrea, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România.  A fost un prilej pentru președintele UZPR de a prezenta noua anvergură a UZPR,  unica asociație de breaslă a ziariștilor profesioniști la care, până în acest moment, au aderat 4.000 de membri care activează în presa scrisă, radio sau televiziune, dar și dorința UZPR de a colabora cu agențiile de presă din toată lumea tocmai pentru a oferi jurnaliștilor români posibilitatea de a contribui, prin profesionalismul lor, la conturarea, ceas cu ceas, clipă de clipă,  a  imaginii clare asupra lumii în care trăim.

 După un schimb de cadouri simbolice, cei prezenți au participat la conferința de presă organizată la Muzeul Național de Artă al României acolo unde a fost vernisată expoziția „Lockdown Italia văzută de presa străină”. Pe gardul muzeului sunt expuse fotografii realizate în anul 2020 de mari fotoreporteri străini acreditați la Roma, imagini de un mare impact emoțional realizate în capitala Italiei de-a lungul unui an de grele încercări pentru omenire.

( Text și foto: Eugen Negrea )  

      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *