◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Daniel Martin, medalie de aur/ înot la Europenele pentru juniori!

Înotătorul băcăuan Daniel Martin (17 ani) a cucerit, la începutul lunii iulie, a.c., titlul european la 100 de metri spate, cu un nou record naţional de juniori, 53,52 secunde. Dublu medaliat în 2017, cu argint la Europene şi cu bronz la Mondiale, băcăuanul legitimat la SCM (antrenor: Iulian MATEI) a reuşit o cursă fantastică la Helsinki, unde a încheiat pe primul loc la proba favorită – 100 metri spate, la egalitate cu rusul Kliment Kolesnikov, recordamanul european al probei. Timpul reuşit de Martin este cu două zecimi de secundă mai slab decât recordul naţional de seniori, deţinut de Robert Glinţă. Cei doi înotători nu au putut fi departajați, ambii încheind cursa cu timpul de 53:52. Ei împart nu doar medalia de aur, ci și un nou record al Campionatelor Europene de juniori. Performanța lui Daniel Martin reprezintă totodată un nou record național de juniori. La finele întrecerii, Kliment Kolesnikov avea să declare pentru presa rusă: „Rezultatul este satisfăcator, deoarece am fost pe primul loc. Cred că sunt capabil să înot mai repede. Ceea ce am câștigat cu corpul am pierdut, însă, din cauza unei erori la final – o atingere prea lungă cu mâna a finișului, astfel că am atins simultan sosirea cu înotătorul ajuns după mine. Când m-am uitat la tabloul de afișaj, la început nu am înțeles ce s-a întâmplat: știam că am fost primul, dar în ochii mei rezultatul afișat părea să se dubleze. Efectiv, nu știam cine a câștigat în cele din urmă. Apoi, am realizat că am atins simultan. Acest lucru nu este nimic special, neobișnuit a fost să stai singur pe treapta podiumului și să asculți două imnuri. A fost pentru prima dată „, – a recunoscut Kliment.
O zi mai târziu, Daniel Martin avea să câștige încă o medalie, una de argint, ieșind al doilea în proba de 200 m spate, după același… Kliment Kolesnikov!

 

Dan Sion / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *