◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Îmbrânceli intre jurnaliști si forte de securitate in deschiderea summitului Biden-Putin. Casa Albă dezminte că Biden ar fi sugerat ca are încredere in Putin

Summitul Biden-Putin a început miercuri, 16 iunie, la Geneva cu strigate si îmbrâncituri intre jurnaliști americani si rusi cu fortele de securitate, relatează The Associated Press.

Organizatorii summitului au acordat acces presei in sala summitului timp de cateva minute, pentru ca jurnaliști sa poată filma si adresa întrebări înainte de începerea discuțiilor.

Însă forte de securitate ruse si americane si oficiali au blocat, inițial, accesul jurnaliștilor, care încercau sa intre in sala. Astfel, in sala a domnit haosul timp de cateva minute.

Jurnaliști americani au denunțat faptul ca agenți ruși de securitate si jurnaliști ruși i-au tras de brațe si de haine înapoi. Unii dintre ei au încercat însă sa-si croiască drum cu umărul, iar un jurnalist american a fost trântit la pământ.

Înainte ca haosul sa se potolească, unii jurnaliști au strigat ca sunt zdrobiți in înghesuială. Biden si Putin au stat întâi stânjeniți in fata presei, după care au privit jurnaliștii si au ras de înghesuială.

Pe de alta parte, Casa Alba a anunțat ca președintele american Joe Biden nu le-a sugerat jurnaliștilor ca are încredere in președintele rus Vladimir Putin, prin răspunsul pe care l-ar fi dat întrebării unui jurnalist, la Geneva.

La începutul acestui summit cu o miza importanta, Biden a părut sa sugereze ca liderul de la Kremlin este un om de cuvânt, dând din cap aprobator in timp ce un jurnalist întreba daca se poate avea încredere in Putin.

Directoarea comunicării Kate Beddingfield a subliniat ca era o atmosfera de „înghesuiala haotica in care jurnaliștii strigau unii la alții” in acel moment.

Biden „nu răspundea, in mod clar, niciunei întrebări” in momentul când un jurnalist întreba daca se poate avea încredere in Putin. El „dădea din cap salutând presa in general”, afirma ea. Ea subliniază ca Biden a declarat luni presei ca abordarea sa cu Putin va fi „verifica, apoi ai încredere”.

 

m.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *