◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Trump spală bani rusești

Este acum șocant de clar faptul că Donald Trump este cățelul lui Putin.

Dar trebuie ca lumea să înțeleagă de ce, înainte să fie prea târziu…

Afacerile lui Trump au falimentat de atâtea ori în anii 90, încât multe bănci serioase nu au vrut să-l mai finanțeze. Așa că el și-a îndreptat atenția către oligarhii ruși – clica lui Putin – pentru a-i finanța proiectele, și a spăla bani pentru ei. Asta a fost, și continuă să fie, o mare parte a afacerilor lui. Trump spală bani rusești.

„Nu ne bazăm pe băncile americane. Avem toate fondurile de care avem nevoie din Rusia.”
Nu este o speculație sau o hiperbolă. Sunt munți de dovezi în direcția asta. Ex-Președintele de campanie al lui Trump, Paul Manafort, are legături puternice cu oligarhii ruși, și e momentan în inchisoare, în așteptarea procesului în care, printre alte capete de acuzare, e și spălarea de bani!

Iată 5 FAPTE pe care toată lumea ar trebui să le știe despre vechea înțelegere secretă a lui Trump cu crima organizată rusească

1
Principalul susținător financiar al lui Trump pentru Turnul Trump din Toronto a fost un miliardar ruso-canadian care a obținut banii din vânzarea unei mari oțelării din Ucraina pentru aproape un miliard de dolari. Partenerul său de afaceri a declarat în cadrul unui proces că 100 de milioane de dolari din suma respectivă au dispărut, cel mai probabil mită către oficiali de rang FOARTE înalt din Rusia. Cine este Președintele băncii care a finanțat afacerea? Vladimir Putin.

2
Trump și-a cumpărat casa din Palm Beach cu 41 de milioane de dolari. Câțiva ani mai târziu, fără ca prețurile de pe piață să crească, a vândut-o cu 95 de milioane – cea mai scumpă casă din America! De ce? A cumpărat-o un oligarh rus de rang înalt – încă nu știm de ce i-a „dat” efectiv lui Trump 54 de milioane. Dar este o practică clasică de spălare de bani.

3
Achizițiile imobiliare ale lui Trump au fost adesea alimentate de bani rusești, de obicei trecute prin companii fantomă colaterale dubioase. 77% din apartamentele Trump Soho au fost cumpărate cu numerar de către astfel de companii misterioase. Cel puțin 13 persoane cu legături cu oligarhi sau mafioți ruși inclusiv unul dintre mafioții de top din Rusia, au locuit în proprietăți deținute de Trump. Unul dintre ei a rulat o rețea de jocuri de noroc ilegale chiar în apartamentul de sub cel al lui Trump!

„Rușii reprezintă o secțiune destul de disproporționată a multora dintre activele noastre”
Donald Trump JR, 2008

4
Brokerul financiar și consilierul principal al lui Trump a fost Felix Sater, criminal rus condamnat și personaj mafiot cunoscut pentru că a tăiat pe cineva pe față cu cioburile unui pahar de margarita, persoană care a avut nevoie de îngrijiri medicale și peste 100 de copci. Sater a ajutat la înființarea de companii colaterale, și a aranjat finanțarea proiectelor lui Trump, inclusiv a planurilor pentru Turnul Trump din Moscova. El face parte și din cercul intim al lui Putin. Iată un e-mail pe care i l-a scris avocatului lui Trump, Michael Cohen, în noiembrie 2015:

„Michael și cu mine am aranjat ca Ivanka să stea pe scaunul privat al lui Putin de la biroul lui din Kremlin. Îl voi angrena pe Putin în acest proiect și vom face ca Donald să fie ales. Amândoi știm că nimeni altcineva nu știe cum să scoată asta la capăt fără alte prostii sau lăcomii care să stea în cale. Știu cum să jucăm mâna asta și o vom duce la îndeplinire. Buddy băiatul nostru poate deveni președinte al SUA 
și putem proiecta asta. Voi face ca toată echipa lui Putin să participe, așa voi face.”
New York Times, 27 August, 2017

5
Cealaltă cea mai importantă afacere a lui Trump sunt cazinourile – clasice metode de spălare de bani. Unul dintre cazinourile sale a încălcat de 100 de ori normele federale împotriva spălării banilor și a plătit cea mai mare amendă percepută vreodată vreunui cazinou pentru „încălcare intenționată” a regulilor anti-spălare de bani. Trump are o obligație legală de a “lua măsuri“ în toate afacerile sale pentru prevenirea spălării banilor. Comentariul executivului senior în această privință a fost “Donald nu arată diligență”.

Putin este un fost ofițer KGB care a folosit arme chimice, a asasinat oameni în alte țări, a invadat Ucraina, a ocupat Crimeea, a doborât avionul MH17 cu peste 300 de pasageri la bord, a ajutat regimul criminal din Siria, a tolerat bătăile și tortura persoanelor gay, a furat până la 200 de miliarde de la propriul popor, a fraudat alegeri în alte state și a lansat ceea ce NATO numește cea mai mare campanie hibrid de război din istorie pentru a submina democrațiile liberale vestice. Este de asemenea răspândită credința că ar fi ordonat uciderea unor jurnaliști și critici ruși, și ar fi expus sute de civili ruși la atac cu bombă pentru a înscena un atac terorist care să justifice războiul din Cecenia.

Cu toate astea, când a fost întrebat la conferința de presă dacă are vreo critică la adresa lui Putin, Trump a spus că nu are niciuna și a râs de autoritățile americane care investighează atacurile rusești asupra democrației SUA!
De ce? Trump lucrează pentru cercul corupților lui Putin de aproape 20 de ani. Și acel cerc al corupților este cel care îl va face bogat pentru următorii 20 (a refuzat, încălcând toate principiile etice, să-și cesioneze afacerile în calitate de Președinte).

Trump *ar putea* fi un agent activ al serviciilor de informații rusești și *e posibil* să fi colaborat cu Putin pentru a sabota alegerile în Statele Unite. Dar ceea ce e clar e că e un agent al corupției care spală bani rusești, la cheremul unui dictator KGB. Trebuie ca lumea să știe despre acest lucru, și să se unească pentru a preveni potențialele daune determinate de această alianță a corupției. Trimite această pagină tuturor.

Cu speranță,

Ricken, Emma, Rewan, Joseph, Morgan, Spyro, Flora și întreaga echipă Avaaz

 

PS Mai jos, o TONĂ de surse credibile, verificate, de încredere pentru toate informațiile din acest e-mail. Ne cerem scuze că multe dintre ele sunt în engleză. Avaaz nu este una dintre publicațiile absurde care trolează, aruncând cu minciuni pentru a face profit – noi suntem o organizație non-profit și de fiecare dată când facem vreo greșeală undeva, publicăm varianta corectă pe pagina noastră dedicată acurateții informațiilor, cu link de pe pagina de start a site-ului nostru.

PPS Și dacă ideea că Trump spală bani proveniți din crima organizată îți sună ca o exagerare, ia în considerare faptul că acesta nu este decât vârful icebergului faptelor cunoscute de corupție ale lui Trump:

Organizația lui „caritabilă” a fost închisă pentru multiple exemple de fraudă.
„Universitatea” Trump a păcălit legiuni de tineri vulnerabili ca să le ia banii.
A avut o aventură cu un star de filme porno (printre altele) și a plătit-o ca să nu spună nimic – aceasta susține că a fost amenințată și cu violența fizică.
Fosta sa soție a depus mărturie în instanță că Trump a violat-o în mod brutal, smulgându-i părul, pentru că nu i-a plăcut medicul specializat în implant de păr pe care i-l recomandase ea.
S-a lăudat, iar acest lucru a fost înregistrat, cu faptul că a agresat sexual mai multe femei.
Legiuni de contractori angajați de Trump spun că el pur și simplu a decis să nu-i plătească pentru munca lor și i-a amenințat cu procese interminabile dacă i s-ar fi opus.
A fost dat în judecată și obligat să plătească daune de zeci de ori.
Trump nu este un diavol – este o ființă umană și ca toți oamenii are și calități, și viziuni legitime. Dar oricine ar nega că este profund corupt, nu vrea să privească dovezile. Pentru a-l înțelege pe Trump și a ne proteja lumea de el, trebuie să-i înțelegem corupția.

Mai multe informații

Un zgârie-nori din Canada al lui Donald Trump ar fi fost finanțat cu bani rusești (România Liberă)
https://romanialibera.ro/international/un-zgarie-nori-din-canada-al-lui-donald-trump-ar-fi-fost-finantat-cu-bani-rusesti-741086

Legăturile profunde Trump-Rusia. De ce se impun noi investigații (RFI)
https://www.rfi.ro/politica-95712-interviu-sua-henry-james-legaturi-trump-rusia-investigatii

Legături „primejdioase” între Trump și miliardarul rus Dmitri Ribolovlev (România Liberă)
https://romanialibera.ro/international/legaturi-primejdioase-intre-trump-si-miliardarul-rus-dmitri-ribolovlev-711155

Trump și mașina lui de spălat bani rusești (The New Republic)
https://newrepublic.com/article/143586/trumps-russian-laundromat-trump-tower-luxury-high-rises-dirty-money-international-crime-syndicate

Tot ce știm despre Rusia și Președintele Trump (Committee to Investigate Russia)
https://investigaterussia.org/timelines/everything-we-know-about-russia-and-president-trump

Bani secreți: Cum a făcut Trump milioane din vânzarea de apartament unor cumpărători necunoscuți
https://www.buzzfeednews.com/article/thomasfrank/secret-money-how-trump-made-millions-selling-condos-to</p>

Conexiunile ruseși ale lui Trump (Financial Times)
https://ig.ft.com/sites/trumps-russian-connections/

Bani murdari: Trump și conexiunea cazacă (Financial Times)
https://www.ft.com/content/33285dfa-9231-11e6-8df8-d3778b55a923</p>

Fiul cel mai mare al lui Trump a declarat acum 10 ani că mare parte din activele familiei vin din Rusia (Business Insider)
http://www.businessinsider.com/donald-trump-jr-said-money-pouring-in-from-russia-2018-2

Vânzarea de proprietăți deținute de Trump sugestivă pentru spălare de bani – cercetător (Reuters)
https://uk.reuters.com/article/uk-usa-trump-russia-fusion/sales-of-trump-properties-suggestive-of-money-laundering-researcher-idUKKBN1F8058

Turnul secretelor: banii rusești din spatele unui zgârie-nori deținut de Donald Trump (Financial Times)
https://www.ft.com/trumptoronto

Trump Tower Toronto a fost ‘Schemă de investiții și conspirații’: Proces în instanță (Huffington Post)
https://www.huffingtonpost.ca/2016/11/07/trump-tower-toronto-lawsuit_n_12849150.html?guccounter=1

Dacă Trump spală bani pentru Rusia, iată cum funcționeză sistemul (Wired)
https://www.wired.com/story/if-trump-is-laundering-russian-money-heres-how-it-works/

Cazinoul deținut de Trump a ridicat întrebări legate de spălare de bani la scurt timp după ce a fost deschis (CNN)
https://edition.cnn.com/2017/05/22/politics/trump-taj-mahal/index.html

Donald Trump și conacul pe care nu-l voia nimeni. Până când a apărut un Rege al substanțelor fertilizatoare din Rusia (Miami Herald)
https://www.miamiherald.com/news/business/article135187364.html

Tot ce vrei să știi despre falimentele lui Donald Trump (CNN)
https://money.cnn.com/2015/08/31/news/companies/donald-trump-bankruptcy/

Cea mai înaltă Curte de Justiție din Canada menține sentința că Donald Trump și-a indus în eroare investitorii (The Independent)
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-lawsuit-canada-court-approves-legal-case-against-us-president-a7623566.html

Elita rusească a investit aproape 100 de milioane de dolari în clădiri Trump (Reuters)
https://www.reuters.com/investigates/special-report/usa-trump-property/

De ce a plătit un rus 95 de milioane de dolari pe casa lui Trump din Palm Beach (The Seatle Times)
https://www.seattletimes.com/nation-world/why-did-a-russian-pay-95m-to-buy-trumps-palm-beach-mansion/

Investigația rusă și Donald Trump: un circuit temporal (actualizare) (Politifact)
http://www.politifact.com/truth-o-meter/article/2018/jul/16/russia-investigation-donald-trump-timeline-updated/

Mai multe pe Avaaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *