◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Dramatism cât Everestul pe Wembley, în ”finala din semifinale” la EURO 2020. Ce au decis penalty-urile între ”Furia Roja” și ”Squadra Azzura”!

Squadra Azzura și La Furia Roja, altfel spus celebrele selecţionate de fotbal ale Italiei şi, respectiv, Spaniei, s-au întâlnit în ceea ce s-a numit finala din semifinale”. Ambele foste  campioane mondiale și europene au încheiat la egalitate, 1-1 (0-0, 1-1), după toate cele 120 de minute ale meciului, cu tot cu prelungiri, care a avut loc marţi seara pe Stadionul Wembley din Londra, în semifinalele EURO 2020.

Primii care au marcat au fost italienii, în minutul 60, prin Federico Chiesa, care a deschis scorul cu un șut plasat. Spania a replicat cu 10 minute înainte de finalul celor 90 de minute. Alvaro Morata a restabilit egalitatea.

În cele două reprize de prelungiri niciuna dintre echipe nu a mai marcat un gol valabil și s-a trecut la THRILLER-UL loviturilor de la 11 metri.

Primul penalty, executat de italieni, a dezlănțuit iadul în tribune și părea că spaniolii au fost deja sărutați de umbra norocului. Șutul lui Locatelli a fost parat de portarul spaniol Unai Simon, dar apoi Dani Olmo a tras peste poarta lui Gianluigi Donnarumma, tăind tot elanul ibericilor din tribune.

În continuare, italianul Andrea Belotti a fost primul care a marcat la loviturile de departajare, după care Gerard Moreno a egalat la, imediat, la 1.

În continuare, Leonardo Bonucci a transformat fără emoții pentru 2-1. Thiago Alcantara a marcat și el. Federico Bernardeschi a făcut 3-2 pentru Italia.

Momentul decisiv a venit când Alvaro Morata a ratat ”pentru” Spania, deși marcase golul egalizator în timpul regulamentar de joc, iar brazilianul Jorginho (29 ani, 1,80) a dus-o pe Italia (FOTO) în finala Euro 2020, cu o execuție impecabilă, care a aruncat tribunele în aer!

Cealaltă finalistă de la EURO 2020 se va alege azi, 7 iulie, între Anglia și Danemarca, tot pe marele stadion Wembley.

Mugur Popovici / UZPR

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *