◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Gabriela Ruse, finală dramatică şi victorie imensă la Hamburg! Câţi bani va lua şi pe ce poziţie va urca în topul WTA

Gabriela Ruse a câştigat primul titlu WTA al carierei, duminică, după ce s-a impus în ultimul act al turneului de 250 de puncte de la Hamburg.

Românca a început competiţia din Germania de pe poziţia 198 WTA şi a avut o săptămână de vis, de-a lungul căreia a învins şapte adversare. În urma acestui şir de succese, Ruse, venită din calificări, şi-a asigurat un premiu de 25.548 de euro şi 292 de puncte WTA. 
 
În finala întrecerii, Gabriela a trecut cu scorul de 7-6 (6), 6-4, de germana Andrea Petkovici, locul 130 WTA.
 
Chiar dacă a fost o victorie în minimum de seturi, acesta s-a conturat foarte greu şi a venit la capătul unui meci intens, care a durat 2 pre şi 11 minute.
 
Ambele jucătoare au servit excelent în primul set, astfel că şansele de break au fost destul de puţine, 3 de fiecare parte şi câte una singură fructificată. La 5-6 pe propriul serviciu, Ruse a fost nevoită să salveze o minge de set, după care, în tie-break, încă una. Trecută cu bine peste aceste momente, românca a închis setul la prima sa şansă, după un punct controvesat, care a scos-o din minţi pe adversara sa.
 
Ruse a prins un lung de linie care a muşcat linia de fund,  arbitrul de margine a anunţat aut cu întârziere, după care arbitrul de scaun a modificat decizia, iar Petkovici a cerut rejucarea punctului. Cum dorinţa ei nu a fost îndepliniă, sportiva din Germania a făcut scandal şi a chemat supervizorul WTA pentru explicaţii. Degeaba însă, decizia a rămas nemodificată. 
 
Debutul setului secund a aparţinut jucătoarei gazdelor, care a făcut repede 2 breck-uri şi s-a distanţat la 3-0. A urmat o serie de patru game-uri consecutive pentru Gabriela, după care românca a irosit 5 mingi de 5-3, toate de servicul adversarei. Chiar dacă a fost egalată la 4, Ruse nu a resimţit şocul şi a luat următoarele 2 game-uri.
 
Succesul de duminică îi permite sportivei de 23 de ani apropierea de Top 130 WTA, urmând ca de luni să fie pe locul 131 sau 132. Ea îşi depăşeşte cea mai bună clasare din carieră, locul 159 WTA.
 
Traseul româncei la Hamburg
 
FInala: Ruse – Petkovic 7-6 (6), 6-4
Semifinale: Ruse – Yastremska (38 WTA) 2-6, 6-1, 6-4
Sferturi: Ruse – Collins (48 WTA) 6-4, 1-6, 7-5
Optimi: Ruse – Zaja (372 WTA) 6-2, 6-2
turul 1: Ruse – Teichmann (55 WTA) 7-5, 7-6 (1)
 
Calificări
 
turul 2: Ruse – Shinikova (222 WTA) 6-3, 6-3
turul 1: Ruse – Liang (265 WTA) 6-2, 6-1
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *