◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

David Popovici, un nou record mondial la juniori, după calificarea în finala la 200 m liber

Sportivul român David Popovici (16 ani), calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo,a mai reușit azi, vineri, 9 iulie 2021, un rezultat notabil la la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, cu un nou record mondial de juniori (1:45.26) în semifinalele la 200 m.

Asta după ce joi seara a reușit să cucerească medalia de aur în proba de 100 m liber.

David Popovici, elogiat după succesul uriaș de la înot. ”Când accelerează, ceilalți ai impresia că rămân pe loc!”

Carmen Bunaciu, o fostă mare campioană a României la înot, a explicat cum a ajuns sportivul român David Popovici (16 ani), calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, să cucerească medalia de aur în proba de 100 m liber, joi seara, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, cu un nou record mondial de juniori (47:30).

”Sunt extrem de fericită pentru acest succes uriaș. A obținut o performanță extraordinară David cu aceste recorduri mondiale de juniori, titlul european, vicecampion cu ștafeta. De mult nu am mai avut o ștafetă de băieți pe un podium al întrecerilor continentale.

Dar, cea mai mare realizare a lui e că a reușit cea mai bună performanță mondială a sezonului, în lupta cu seniorii din SUA, Australia, Rusia etc”, a spus Bunaciu, la Liga Digisport.

Multipla campioană crede că ar fi incredibil ca Popovici să câștige o medalie și la Jocurile Olimpice.

”Ar fi ceva incredibil să câștige o medalie. Să nu nu uităm că ceilalți se pregătesc special pentru Jocurile Olimpice. Cred că obiectivele lui principale au fost aceste Campionate Europene de juniori, dar și calificarea la Jocurile Olimpice. Dar, progresul extraordinar pe care el l-a realizat, practic a coborât de la 49 de secunde la 47.30 îl pune în  luptă și pentru o medalie la Jocurile Olimpice.”

David Popovici a obținut, deloc întâmplător, spune Carmen Bunaciu, al 10-lea timp în istorie în proba regină a înotului.

”Chiar l-am văzut și la Campionatele Naționalele, de acum o lună, de la Complexul Lia Manoliu și mi-a plăcut. Înoată, are o lejeritate extraordinară, o plutire cu totul deosebită, este foarte sus pe apă iar când accelerează, ceilalți ai impresia că rămân pe loc.

Seamănă foarte mult la tehnică cu Alexander Popov, dar și cu Pieter van den Hoogenband, care și el avea o respirație la două brațe și picioare foarte puternice. Dar, primul gând a fost să mă gândesc că are ceva din tehnica lui Popov”, a mai spus Bunaciu, la Digi Sport.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *