◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Viața și fericirea noastră!

Ca de obicei, tati, de abia am așteptat să reluăm dialogul nostru fluviu despre „Viața și fericirea noastră”. În consecință,  te-aș întreba: ce ar trebui să-i cerem noi zilnic lui Dumnezeu?

Rebecuța dragă, să spui în fiecare dimineață: Doamne, îți mulțumesc  că m-ai binecuvântat cu o nouă zi, iar apoi să îi ceri: Doamne, dă-mi azi ce crezi TU că am eu nevoie! Asta să spui totdeauna fata tatii, căci lucrurile bune în viața oamenilor se întâmplă numai celor care cred, celor are speră și se roagă neîncetat. Asta nu înseamnă să devii o habotnică. Credința să fie în tine, nu trebuie să o epatezi.

Ce înseamnă să fiu puternică, tati?

Tu, copilă, poți să fii puternică, dacă vei ști să-ți controlezi vulnerabilitățile și să îți ascunzi atât de bine suferințele pe care viața ți le dă, încât toată lumea din proximitatea ta să creadă că tu de fapt ești bine. Puțini sunt cei din preajma ta pe care îi interesează cu adevărat de suferințele tale. Dimpotrivă, dacă unii sunt doar nepăsători, vor exista și din aceia care se vor bucura în sinea lor de momentele nefericite prin care tu treci. Singurele persoane care îți sunt întotdeauna alături, care suferă pentru tine, sunt părinții tăi! 

Eu, de-a lungul vieții, am primit multe complimente, am avut parte de multe promisiuni și uneori chiar jurăminte, dar sincer să fiu, cel mai frumos lucru care mi-a fost dat să-l aud, a fost tăcerea!

Rebecca, nu uita, trăiește-ți viața că nu știm niciodată când ne ia apa și plecăm la cele veșnice. Nu știi niciodată ce vei fi mâine, deși azi muncești și tragi de tine pentru un viitor mai bun. Tu, în viață, trebuie să găsești un echilibru între munca pe care o vei alege să o faci și timpul pe care ți-l rezervi pentru tine. Nu răspunde la orice solicitare dacă nu îți convine, indiferent dacă are câteodată conotații obligatorii. Învață să spui răspicat ”NU”

Ce m-ai învăța să fac atunci când, din varii motive, intru într-o stare de neliniște? 

Sigur, starea ta de neliniște apare din cauza unor probleme care te preocupă sau momente de tensiune create de diverse situații critice și imperfecte ale vieții, motiv pentru care ți-aș spune draga mea să cauți să nu mai pui totul la sufletul tău tânăr și curat. Învață să poți ignora astfel de trăiri dacă vrei să-ți păstrezi sufletul cât mai liniștit.

Atâta timp cât tu, Rebecca, nu vei aștepta daruri de la zgârciți, respect de la tot felul de needucați și nesimțiți, iubire de la dușmani și, nu în ultimul rând, lucruri scumpe de la oameni ieftini, vei constata că sigur nu vei mai avea stări de neliniște urmate de dezamăgiri. Sunt lecții simple de viață pe care eu, tatăl tău, le-am trăit în existența mea.

Draga mea, m-ai tot întrebat ce este ”fericirea”. Ți-aș spune, că este o simbioză, o formă de armonie între ceea ce gândești , ceea ce spui de fiecare dată și ceea ce îți propui să faci cu tine în viață!

Dacă tu îți iubești propria viață așa cum ți-a fost dat să o ai, dacă te accepți și te iubești pe tine așa cum ai apărut în lumea asta nebună și dacă îi vei iubi la fel pe toți cei care îți arată iubirea lor, vei deține formula ideală a fericirii tale. Tu trebuie să știi că tot ce ține de partea materială în general, toată agoniseala și avuția acumulată le poți pierde într-o clipă, dar tot ceea ce aduni în sufletul tău va dăinui pentru totdeauna.

Să știi, fata mea, că existența oamenilor  este marcată de multe momente de nefericire. În schimb, dacă tu vei avea puterea și înțelepciunea să-ți transformi în fericire bucuria că trăiești zi de zi așa cum ești tu, atunci cu siguranță vei fi fericită! 

Să știi, fetiță dragă, că există în viața noastră, a tuturor, o floare care nu se ofilește niciodată. Această mirifică și minunată floare este, metaforic spunând, frumusețea sufletului fiecăruia dintre noi! 

       Florentin SCALEȚCHI



 Va urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *