◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

˝Radiațiile electromagnetice necesare omului˝ – autor Lucian Sandu

Domnul Lucian SANDU este medic primar de Anestezie și Terapie Intensivă, Doctor în Științe Medicale – Lucrarea de diplomă și-a făcut-o la Clinica de Radiologie lași, studiind curbele izodoze în cursul examinării și terapiei cu raze X a pacienților -, Membru al Societății de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) și al Asociației Internaționale de Studiul Durerii (IASP). Are competențe în Terapia Durerii, Paliație și High Intensity Ultra- sound Flux (HIFU).

în 1982 a deschis primul Centru de Terapie a Durerii din țară, la Spitalul Universitar de Urgență București. A susținut programe de perfecționare în terapia durerii. A participat la congrese și simpozioane de specialitate în țară și străinătate.

în 1990 a organizat constituirea Asociației Române Pentru Studiul Durerii (ARSD), al cărei președinte a fost 8 ani. în cadrul Asociației a redactat revistele Durerea și Durerea acută și cronică.

în 1996 a fost ales membru în Comitetul de organizare a Congresului Mondial de Durere din Canada.

Cele 113 articole publicate în țară (88) și străinătate (25) au avut teme originale, multe cu priorități naționale sau internaționale. A scris 5 cărți și a brevetat în România 4 invenții. A introdus în țara noastră tratamentul prin stimulare electrică transcutanată (Transcutaneous Electric Neurostimulation – TENS) și s-a implicat în crearea primelor aparate tip TENS românești (Calmostim). A introdus tratamentul modern în tetanos, a realizat prima plasmafereză terapeutică din țară și a făcut primul tratament al durerii acute și cronice cu Petidină injectată subdural și epidural.

în 2013 a primit Diploma de Excelență pentru întreaga activitate, din partea conducerii Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI).

în prezent lucrează la o clinică de tratament al pacienților cu cancer, din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *