◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Eveniment cultural-sportiv la Moinești

În municipiul Moinești are loc joi, 29 iulie, un eveniment cu o dublă conotație: lansare de carte și o reîntâlnire cu legendele naționale și locale ale fotbalului de acum 20 de ani.

Astfel, cu începere de la ora 15.30, la Clubul, Lira” va avea loc lansarea volumului, O istorie a Petrolului Moinești în interviuri și imagini”, care îl are ca autor pe moineșteanul Paul-Claudiu Cotârleţ. În această monografie este prezentat traseul echipei de fotbal Petrolul Moinești, în special a sezoanelor în care echipa a excelat, dar și imagini necunoscute publicului larg, informații trecute cu vederea, valorificând istoria orală și ceea ce s-a scris până acum despre acest club. Este vorba de perioada în care județul Bacău avea două echipe în Liga 1 (FCM Bacău și FC Onești), iar Petrolul Moinești activă cu succes în Liga a 2-a, spre bucuria suporterilor locali și nu numai.,

Cartea se adresează tuturor pasionaților de istoria sportului, dar, în special, celor pentru care Petrolul Moinești a însemnat ceva! Pe de altă parte și cei pentru care Petrolul Moinești nu a reprezentat nimic au, acum, posibilitatea să înțeleagă ce au pierdut”, a spus Paul Cotârleţ, fost junior al echipei moineștene.

După acest moment, cu începere de la ora 17.30, iubitorii sportului sunt așteptați la Stadionul Municipal, Petrolul”, unde va avea loc un meci de fotbal demonstrativ între legendele naționale și locale ale anilor `90. Vor intra pe teren Răzvan Rât, Denis Șerban, Cătălin Cursaru, Cristi Ciocoiu, Ion Viorel, Romică Buia, Florin Lovin, Cristi Vâsc, Costel Ilie, Giani Florian, Marius Jipa și alții.

Despre Paul-Claudiu Cotârleţ: S-a născut în Onești, în anul 1988. A absolvit Școală „George Enescu” și Liceul „Spiru Haret” din Moinești, iar în 2010 Facultatea de Istorie, Universitatea din București, secția de Relații Internaționale și Studii Europene. Are master în Politică Europeană și Românească, master în Diplomație și Istorie Politică, iar în prezent este doctorand la Universitatea din București. Post-universitar a urmat cursurile Institutului Diplomatic Român, Colegiului Național de Apărare, Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Universității de Vară – Râmnicu-Sărat, dar și cele ale Institut Barcelona D’Etudis Internationals și Școlii de Vară a CNMR. A studiat cu Bursă Erasmus la RWTH Aachen, Germania și a mai susținut și stagii de practică la Institutul Diplomatic Român și în Senatul României, la Comisia de politică externă.

În prezent este consilier parlamentar – șef cabinet Chestor Senatul României, după ce în 2010 a fost consultant parlamentar și coordonator zonal al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

Paul-Claudiu Cotârleţ este fiul prof. Univ. Dr. Adrian Cotârleţ, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești.

Romulus-Dan Busnea/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *