◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Superb! Argint pentru România, cucerit de Cozmiuc-Tudosă. Delegaţia noastră a ajuns la patru medalii la Tokyo 2020

Miercuri spre joi, România s-a trezit în mijlocul nopţii pentru a urmări cursa de dublu rame masculin de la Tokyo 2020, la care am sperat la cea mai valoroasă medalie. Tot în această dimineaţă a concurat şi echipajul Ionela Cozmiuc-Gianina Beleagă, care s-a clasat doar pe locul 6.

Chiar dacă băieţii noştri aveau de înfruntat campionii mondiali, cei doi fraţi din Croaţia, am sperat după ce le-am luat locul 1 la Europene. Dar de data aceasta n-a mai fost să fie.

Echipajul de la dublu rame format din Marius Cozmiuc şi CiprianTudosă a luat medalia de argint la Olimpiada de la Tokyo
UPDATE 03: 24 Echipajul României a reuşit o cursă foarte bună, chiar dacă nu a ieşit pe locul 1, iar medalia de argint este una extrem de valoroasă. Deşi au avut aproape o barcă avans, fraţii Martin şi Valent Sinkovic, din Croaţia, au simţit doar pe final presiunea alor noştri, care nu au putut recupera suficient de mult.

La primul punct de control, România era pe locul 6, pentru ca la al doilea punct să urcăm pe locul 3, la două sutimi de Danemarca. Apoi, la ultimul punct de control intermediar sportivii noştri erau pe locul doi, cu peste două secunde în faţa danezilor, dar cu o barcă în spatele campionilor mondiali.

Ai noştri au realizat timpul 6:16:58, în timp ce Croaţia a terminat pe locul 1 cu 6:15:29. Danemarca a fost pe 3, cu 6:19:88.

În acest moment, delegaţia României la JO Tokyo 2020 are o medalie de aur şi trei de argint. Ana Maria Brânză Popescu a luat locul 2 la spadă, iar toate celelalte medalii sunt aduse de canotaj!
De remarcat că românii au reuşit în semifinale cel mai bun timp al probei la Tokyo, 6:13:51.

Echipajul Ionela Cozmiuc-Gianina Beleagă a terminat pe locul 6 cursa de la Tokyo 2020
UPDATE 04:20 Echipajul de dublu vâsle feminin – categorie uşoară, format din Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă a plecat de pe culoarul 6 în finala de la Tokyo şi a terminat cursa pe ultimul loc.

Probabil că s-a întâmplat ceva cu fetele noastre, campioane mondiale, pentru că întreaga cursă au fost în spate.

La primul punct de control au fost pe locul 5, apoi la celelalte două înainte de final ne-am aflat pe ultimul loc. Iar diferenţa faţă de podium a crescut constant, de la un pic mai mult de o secundă după 500 de metri, la peste 3 secunde la 1.500 de metri.

Pe primul loc s-a clasat Italia, urmată de Franţa şi de Olanda.

1. Italia 6:47.54
2. Franţa 6:47.68
3. Olanda 6:48.03
4. Marea Britanie 6:48.04
5. SUA 6:48.54
6. România 6:49.40

Ştirea iniţială

În semifinale, Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au reuşit cu cel mai bun timp din cele două curse de calificare. Aşa că putem visa la o repetarea a performanţei extraordinare reuşite de fetele de la dublu vâsle feminin, care au luat aurul şi au stabilit un nou record olimpic!

„Mulţi mi-au spus că imaginea palmelor noastre după 24 de km de tras i-a speriat. Dar asta este lumea noastră, a canotorilor, cea în care vâslim. Nu poţi aduna peste 50 de medalii, atât la juniori, cât şi la seniori, dacă nu munceşti din greu. Am încercat să punem mănuşi, dar nu mai simţi la fel de bine mânerul ramelor”, declara, la Digi 24, Marius Cozmiuc, înainte de plecarea spre Tokyo.

„Uneori îmi e greu să cred că de la primul succes adevărat, aurul de la Mondialele de juniori, au trecut 11 ani, şi-mi spun, ‘măi, Cozmiucului, ai cam îmbătrânit’. Dar apoi îmi dau seama că la Tokyo voi fi la a treia sărbătoare de acest gen şi mă mai liniştesc. Vă daţi seama ce însemnă acest sport pentru mine dacă eu m-am căsătorit pe baltă? Iar Ionela concurează uneori în aceeaşi zi cu mine?„, a completat multiplul campion.

Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă, dublu vâsle feminin, categoria uşoară, ne fac să sperăm la o altă medalie pentru delegaţia României

La mai puţin de o oră distanţă, ora 04:10, echipajul de dublu vâsle feminin – categorie uşoară, format din Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă vor trage în finala în care au intrat cu al treilea timp din semifinala a doua. În cursa la care au luat startul, Italia a stabilit un nou record mondial.

Gianina Beleagă este dublă campioană mondială de junioare, în 2012 şi 2013, în proba de opt rame cu carmaci (8+1), unde a fost şi campioană europeană în 2013. Colega sa, Ionela Cozmiuc (Lehaci, înainte de căsătoria cu canotorul Marius Cozmiuc) a cucerit medalii de argint la Campionatele Mondiale din 2012, la dublu vasle şi la Campionatele Europene de juniori din 2011 şi la Europenele din 2013.

În 2017, tandemul Cozmiuc/Beleagă a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la Campionatele Mondiale de la Sarasota-Bradenton (SUA). Era primul aur mondial pentru România la dublu vâsle categorie uşoara, dupa 18 ani. La Rio 2016, echipajul Gianina Beleaga / Ionela Cozmiuc s-a clasat pe locul 8.

 

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *