◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Dr. Simona Stroilescu între medicină și frumosul din oameni / Interviu de Claudia Motea

Marele dramaturg rus Anton Pavlovici Cehov, care a fost și medic, de altfel, spunea că: „La om totul trebuie să fie frumos: și fața, și îmbrăcămintea, și sufletul, și gândurile.” Pornind de la aceste cuvinte, iubiții mei cititori, vă invit să faceți cunoștință, prin intermediul acestui interviu, cu doamna doctor Simona Stroilescu, un om frumos în toată accepțiunea vieții umane și a spuselor cehoviene. Am cunoscut-o pe doamna doctor în urmă cu câțiva ani, vizitând-o la cabinet unde mi-a prezentat un aparat medical antiaging. Felul cum m-a abordat și mi-a mărturisit despre frumosul din oameni, m-a impresionat în mod deosebit și, de atunci, ca respect pentru profesionalismul și pentru spiritul ei vivace, am legat o prietenie viageră. Azi și acum, cred că este momentul de a dezvălui din tainele acelui elixir al vieții, în care doamna doctor crede foarte mult.

De obicei, când întrebi o fetiță ce vrea să se facă atunci când va fi mare, aceasta răspunde imediat: „Vreau să mă fac doctoriță sau… actriță”. Privind retrospectiv, continuați un vis al copilăriei? Dacă nu, atunci când ați știut că veți intra în această profesie nobilă de a sluji viața oamenilor?

În copilărie am vrut să mă fac contabilă, la fel ca mama. Dar, în materie de cifre, trebuie să lucrezi mult cu creierul și eu aveam înclinații să lucrez cu inima. Mai târziu, dorința de a deveni medic a venit de la sine, din inimă, fiindcă am foarte multă empatie pentru oameni. 

Ce înseamnă pentru dumneavoastră să fiți medic la prestigiosul Spital Regina Maria din București? Ce atribute esențiale umane implică profesia de medic?

La Regina Maria am lucrat de la început, e singurul meu loc de muncă. Pot spune că am crescut, de-a lungul anilor, în acest loc și mi-a plăcut să rămân. A fi medic înseamnă iubire de oameni, credință, disciplină, muncă, responsabilitate și încredere. 

Îmbrățișați întru-totul Jurământul lui Hipocrate?

Am făcut tot posibilul să trăiesc ca medic conform Jurământului lui Hipocrate. Cred că în cea mai mare parte am reușit. Am slujit și doresc să slujesc mereu oamenii. 

Credeți în acea Tinerețe fără bătrânețe? Dar în acea Viață fără de moarte?

Cred 100% în Tinerețe fără bătrânețe. Știința o și demonstrează acum. Epigenetica spune clar asta. Păcat că oamenii, în general, nu cred. Viața fără de moarte este o metaforă frumoasă. Oricum suntem nemuritori, iar cuvintele sunt de prisos. 

Poate exista totuși o înrudire între medicină și acele „leacuri băbești”?

Medicina adevărată e medicina prevenției. Și prevenția se face având ca partener natura. „Leacurile băbești” corecte au în ele multă cunoaștere. Le admit și le folosesc. 

Ați întâlnit vreodată pacienți cu o sănătate de fier?

Oamenii care iubesc și sunt fericiți au o sănătate de fier. 

Susțineți numeroase workshopuri atât în România cât și în străinătate pe tema antiaging, încurajând și ajutând la realizarea definiției de OM FRUMOS. Vorbiți-ne puțin și despre această activitate a dumneavoastră.

Când am descoperit Epigenetica și am început să citesc și să cercetez, am înțeles ce valoare are ideea de antiaging. Și am investit mult timp și energie în ultimii ani în acest domeniu, eu zic că face parte din misiunea mea personală să ajut oamenii să rămână sănătoși și în stare de tinerețe. Să trăim cu calitate înaltă a vieții. Să dansăm și să cântăm până la sfârșit. 

Am avut bucuria să vă urmăresc pe youtube la lansarea unei cărți a eminentului profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan, la care ați participat ca invitată de onoare a domniei sale. Acest eveniment de excepție a fost la Ateneul din Focșani și, ascultându-vă, am rămas speechless, fără cuvinte. Ce reprezintă puterea gândului în acest context actual? 

Pe domnul profesor Dumitru Constantin Dulcan l-am cunoscut tot în contextul ideii de antiaging, este o preocupare comună. Și sunt foarte onorată că l-am cunoscut și că am învățat multe de la dumnealui. Noi am copilărit la țară, cam în aceeași zonă, dar la momente diferite și înțelegem esența vieții simple și pure de odinioară. Gândul este energie, iar unde pui energie, acolo se întâmplă lucrurile. Deci, gândul e începutul creației! Avem libertatea absolută să gândim ce vrem și cum vrem. În contextul actual gândul poate naște monștri sau poate naște sublimul, noi alegem. 

Un mesaj cititorilor UZPR – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Suntem cu toții ființe minunate, să rămânem conectați unii cu alții, nu izolați și să trăim în iubire, nu în frică! Să celebrăm VIAȚA în fiecare clipă! 





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *