◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Consiliul Director al Uniunii într-o întâlnire informativă, cu numeroase proiecte și măsuri organizatorice 

În plină vară, dar cu proiecte pe termen nu prea îndepărtat, pentru toamna acestui an, Consiliul Director și-a propus mai întâi să analizeze recentele evenimente ce au avut loc și impactul acestora. 

Gala Premiilor «Cronica Timpului» ediția 2021 a fost găzduită de impunătoarea Aulă a Bibliotecii Academiei Române, prefațată de Directorul General Prof. ing.  Nicolae  Noica, cel care și-a arătat dosponibulitatea organizării și a altor evenimente cu caracter jurnalistic.

Ziua Ziaristului Român s-a bucurat de o prezență remarcabilă a jurnaliștilor din peste 15 redacții sau trusturi de presă din Capitală, răsplătiți pentru Credința și Loialitatea lor față de profesia  pe care o prestează. Studioul Horia Bernea de la Muzeul Țăranului Român ( manager Virgil  Nițulescu) a fost aproape neîncăpător pentru că tot aici au fost acordate tradiționalele Premii  «Eminescu, ziaristul», distincții «Sens și Contrasens» unor jurnaliști remarcați în anul 2020, precum premii speciale unor personalități de marcă din zone și localități din întreaga țară. Pentru a pigmenta evenimentul, în rezonanță cu locul desfășuării (Muzeul Țăranului Român), a fost invitat să susțină un recital taraful de fete „Florili-n crâng” din Craiova, coordonat de profesorul Cristian Mihăescu. 

La scurt timp după Ziua Ziaristului Român, a fost organizată și tradiționala Gală a Premiilor UZPR, pentru anul 2020, în parteneriat cu Televiziunea Română, în cel mai reprezentativ Studio al acestei instituții. Au fost prezenți, fizic sau prin intermediul mediului online, toți cei  32 de evidențiați în competiția profesionastă, atât din țară, cât și din diaspora (Austria, Statele Unite ale Americii, Canada ).

La acestea se adugă și organizarea, în parteneriat cu AIEE București și Primăria Craiovei a unei săptămâni de Festival Internațional al Filmului  Ecologist.

Evenimentele enumerate au avut un impact puternic, apreciat ca atare prin mass-media, în opinia publică din țară și din străinătate, bucurându-ne de aprecieri favorabile. Densitatea acestor evenimente, concentrate, toate, pe un interval scurt de timp (aproximativ o lună) a indus ideea, la nivel de conducere a UZPR, ca tot acest calendar al evenimentelor să fie, în anul următor, mai bine structurat și pe o întindere mai largă (începând cu martie și încheind cu iunie). Propunerea a fost binevenită și adoptată.

În perioada imediat următoare au fost și urmează să fie marcate momente importante din viața și  istoria poporului român ( 4 august – opinca românească, 9 august – Mihai Viteazul, 15 august – Serbarea de la Putna, 15-16 august Constantin  Brîncoveanu). Apoi, începând din luna septembrie, alte manifestări împreună cu astronautul Dumitru Prunariu, cu marele sanant român Denis Buican, o săptămână de Festival Internațional al Filmului de Dragoste pentru tineret (la Târgu Neamț, în parteneriat cu Asociația ProFamilia), tradiționalele Serate Eminescu, ziaristul, Conferințe susținute de oameni de cultură, devotați unor principii de viață în spiritul conștiinței naționale, dar și alte proiecte venite din propunerile membrilor noștri. Se intenționează o reuniune a Consiliului Național Consultativ, a tuturor șefilor de Filiale, în care se vor putea dezbate idei de dezvoltare continuă a organizației noastre, de evoluție în contextul unor schimbări sociale care se produc sub ochii noștri.

A fost luată în discuție solicitarea de retragere din Consiliul Director, pe motive de sănătate, a doamnei Roxana Istudor. În unanimitate s-a exprimat regretul unei asemenea situații, doamna Roxana Istudor fiind un jurnalist foarte prețuit iar activitatea sa ca vicepreședinte a însemnat un imbold în buna funcționare a organizației. S-au discutat propunerile pentru funcția de vicepreședinte, devenită vacantă și, cu o singură abținere, a fost ales, pentru această funcție, domnul Miron Manega (Dumitru Manea). S-a trecut la completarea Consiliului Director cu o propunere din rândul membrilor supleanți. Cu un vot unanim a fost cooptat domnul Mircea Pospai, șeful Filialei Dolj.

În încheierea  întrunirii Consiliului Director au fost amintite alte numeroase solicitări de parteneriate pentru diverse activități de utilitate publică, ce vor sta în atenția organizației.

Departamentul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *