◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Palate din București, scoase la vânzare. Câte milioane de euro costă casa Miței Biciclista sau fosta locuință a prințesei Martha Bibescu

  • Casa Miţei Biciclista se vinde pentru 4 milioane de euro.

  • Palatul Lahovary, unde a copilărit Prințesa Martha Bibescu, își caută proprietar.

  • Și Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA la Bucureşti, e de vânzare.

Dacă ai visat că trăieşi la palat, acum ai posibilitatea să-ţi cumperi unul. Condiţia e să ai câteva milioane de euro în cont. Prima ofertă – casa Miţei Biciclista, faimoasa curtezană care a primit locuinţa de la Regele Ferdinand. Imobilul de pe Amzei e evaluat la 4 milioane de euro.

Casa Coanei Mița Biciclista este situată în inima Bucureștiului. Palatul aflat la doi pași de Piața Amzei, are 28 de camere şi 15 băi. A fost proiectată de arhitectul Nicolae Mihăescu în stil baroc cu influenţe Art Nouveau.

Locația Casei Mița Biciclista este foarte bună din punct de vedere al unei clădiri de birouri. Am văzut că au început renovările la ea. La nivel de valori, e undeva între 2.000 și 4.000 de euro, pe metru pătrat construit. Pentru că e vorba de un randament al chiriilor din zonă”, afirmă Cristian Nicola, expert imobiliar.

Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA la Bucureşti, e de vânzare

Şi Palatul bancherului Maurice Blank îşi caută proprietar. Timp de 70 de ani a fost sediul Ambasadei Statelor Unite. Din 2011, americanii s-au mutat și clădirea e părăsită.

Palatul lui Maurice Blank cuprinde 50 de camere înalte și spațioase și șase băi cu un stil asemănător Palatului Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu. Sunt 2.500 de metrii pătrați construiți și încă 2.000 de metri pătrați ai grădinii.

Maurice Blank a fost unul dintre mari bancheri, mari finanțiști din perioada modorenă a României. A fost renovată înainte de-al Doilea Război Mondial și a rămas până în epoca post-decembristă ca sediul oficial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Deci, cumva în comunism, când se spunea că “Vin americanii!”, și voiai să vezi unde sunt, măcar câți erau americani în comunism, acolo erau”, a povestit istoricul de la Fundația Calea Victoriei, Ionuț Marcu.

Reprezintă, cu opulență și cu fast, ce însemna să fi bancher important pe vremea aceea în România”, a spus Ionel Oancea, arhitect.

E localizat într-o zonă foarte bună, cu multe palate, din Batiștei, în spate la Hotel Intercontinental. Locație este foarte, foarte bună, dacă, tot la fel, se va dezvolta un hotel de lux. Valoare e, într-adevăr, puțin mai mică. În jur de două milioane de euro, fiind terenul destul de micuț. E nevoie, într-adevăr, de renovări foarte mari”, a afirmat Cristian Nicola, expert imobiliare.

Palatul Lahovary, unde a copilărit Prințesa Martha Bibescu, își caută proprietar

E de vânzare și reședința Marthei Bibescu, prințesa care a avut la picioare Parisul și Micul Paris. Palatul Lahovary din Dorobanţi are două etaje şi e înconjurat de o grădină mare.

Are o suprafață construită de 1.200 mp și o suprafață foarte generoasă a terenului, de 3.300 mp. Construcția a început în 1889, la cererea lui Ion Lahovary, tatăl prințesei.

Acolo ar fi posibil și un hotel, ceva, un boutique hotel. În 2008, ea a fost cumpărată de o companie iordaniană, iar acum aceasta este în restructurare, ea fiind în portofoliul unei bănci italiene. Valoarea e dată, în principal, de terenul foarte mare pe care îl are, cât și de valoare arhitectonică a clădirii. E undeva în jur de 4-5 milioane de euro toată locația”, a explicat Cristian Nicola, expert în imobiliare.

 

alephnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *