◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Încep Campionatele Europene de gimnastică. „Avem speranţe la medalii!”

România participă cu o delegaţie profund remaniată la Campionatele Europene 2018 de seniori şi juniori de la Glasgow (2-12 august), faţă de acum un an la Cluj-Napoca, din cauza unor accidentări şi retrageri, şi are ca obiectiv câştigarea a 2-4 medalii şi 2-4 locuri IV-VI, atât la seniori, cât şi la juniori, informează Agerpres.

Faţă de CE 2017 de la Cluj-Napoca, din lotul de senioare nu mai fac parte Cătălina Ponor (retrasă din activitate), Larisa Iordache (în recuperare după o accidentare), Ioana Crişan şi Olivia Cîmpian, iar din lotul de seniori au dispărut Marian Drăgulescu, care nu a primit avizul INMS, Cristian Băţagă, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache. Doar Andrei Muntean, Vlad Cotuna şi Adelin Kotrong se mai regăsesc în echipa pentru Glasgow.

Fetele intră primele în concurs, cu calificări programate pe 2 august la senioare, urmate de finala pe echipe pe 4 august şi finalele pe aparate pe 5 august. Junioarele debutează pe 3 august, cu calificări şi finala pe echipe şi la individual compus, iar pe 5 august au loc finalele pe aparate.

„Noi am mai avut la Glasgow un campionat mondial în 2015, este un loc extraordinar pentru competiţiile de gimnastică, cu o organizare de excepţie. Este o ediţie specială, pentru că e un campionat european care are loc în cadrul unor Jocuri Europene, aflate şi ele la prima ediţie. Ne dorim foarte tare 1-2 medalii şi 1-2 locuri IV-VI, per total, la junioare şi senioare. Denisa Golgotă, la senioare, are şanse la medalie, iar junioarele sunt într-o mare probă de foc, sunt la prima lor competiţie majoră. Sunt copii de la care sperăm foarte mult, dar nu aş vrea să dau nume”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MTS, Anca Grigoraş, antrenor federal de gimnastică feminină.

v v v

Băieţii intră în concurs pe 9 august, cu calificări la seniori, pentru finala pe echipe şi pe aparate. Pe 11 august are loc finala pe echipe, iar pe 12 august sunt programate finalele pe aparate. Juniorii au calificările pe 10 august, când se vor stabili clasamentele finale la individual compus şi pe echipe, iar pe 12 august sunt programate finalele pe aparate.

Mircea Apolzan, antrenor federal la gimnastică masculină, a precizat că obiectivul băieţilor, la seniori şi juniori, va fi una-două medalii şi unul-două locuri IV-VI.

„Andrei Muntean, de departe, poate ataca o medalie, Vlad Cotuna sperăm să se califice într-una sau două finale, la aparatele lui favorite. La juniori, îi avem pe cei doi fraţi gemeni Robert şi Gabriel Burtănete. Competiţia de juniori are un format special, în sensul că din calificări vom avea direct rezultatul la individual compus şi pe echipe, iar această competiţie este un test important pentru alegerea gimnastului care participă la Jocurile Olimpice de Tineret din octombrie, de la Buenos Aires. Este o competiţie de obiectiv extrem de importantă pentru noi şi suntem foarte bucuroşi că am obţinut calificarea şi la masculin”, a declarat Mircea Apolzan.

m.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *