◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Spectacolul BRÂNCUȘI, MON AMOUR!, un succes fulminant la Karlskrona, în Suedia

Pe data de 14 august a. c. la Karlskrona în Suedia, în sala de evenimente a Centrului de Cultură „Ordinul Templierilor”, a avut loc premiera spectacolului „BRÂNCUȘI, MON AMOUR!, o coproducție româno-suedeză. Spectacolul s-a bucurat de un succes fulminant, publicul din Diasporă, la final, aclamând la scenă deschisă, de nenumărate ori, pe cei doi artiști protagoniști, Claudia Motea și Felix Goldbach.
Iată ce ne mărturisesc, succesiv, actrița Claudia Motea și Maestrul Felix Goldbach, referitor la acest spectacol:
Eu, Claudia Motea, sunt extrem de onorată de a trăi cu adevărat viața acestui proiect teatral nou și de a juca, iarăși, alături de Maestrul Felix Goldbach, cel care-l întruchipează, în această piesă, pe marele nostru sculptor Brâncuși, dar care semnează și ilustrația muzicală, cântând magistral la saxofon și clarinet. Din start, acest spectacol are un drum frumos, cu bucurie, emoție, iubire, adevăr și dăruire. Am avut inspirație cerească, Brâncuși m-a ajutat mult, cred eu, când am scris această piesă, iar cele nouă personaje diferite pe care le joc, acele femei-muze din viața lui Brâncuși, imortalizează clipa feerică a oricărei actrițe dornică să fie măcar odată, pe scenă, în cariera ei artistică: o Domnișoara Pogany, o Maria Tănase sau o Peggy Guggenheim. Da, cu certitudine, această piesă este atât un omagiu adus marelui nostru Constantin Brâncuși, dar și inimii noastre de români. Mulțumesc cu multă recunoștință tuturor celor implicați în acest proiect! Mulțumesc, Brâncuși, mon Amour!
Felix Goldbach: Mă bucur că acest spectacol are ca stindard artistic-managerial implicarea Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, prin proiecțiile video de excepție legate de viața marelui artist și îmbrățișez cu prețuire susținerea acestui proiect de cele două asociații prestigioase, Libris Cultural (România) și Cultura fără Frontiere (Suedia). Totodată, sprijinul acordat de Consulatul Onorific al României la Solvesborg, a jucat un rol major în derularea acestui proiect, doamna Consul dr. Olivia Costea și domnul regizor Zoltan Schapira, asigurând cu mare profesionalism bunul demers al întregului eveniment cultural-artistic. Piesa a fost subtitrată în limba suedeză, fiind astfel accesibilă și publicului suedez, care a primit cu emoție mesajul artistic, arătându-se foarte interesat de povestea lui Constantin Brâncuși, asociat cu marele lor artist, Christian Berg. Eu cred și susțin cu tărie, atât din punctul de vedere al artistului-muzician, dar și ca manager al Teatrului „Alexandru Davila”, din Pitești, că Arta adevărată și Cultura relevă cea mai frumoasă cale de a crea un pod cultural de rezonanță umană între România și restul lumii. Brâncuși, ca și opera sa, este infinit, iar menirea noastră, ca români și ca artiști, prin această piesă extraordinară, Brâncuși, mon Amour! Este de a vorbi și a arăta valoarea noastră incomensurabilă, tezaurul nostru artistic brâncușian. Ce frumos spunea Constantin Noica: La noi Înălțarea se numește Brâncuși!

 

C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *