default-logo

Forumul național de la Potlogi

Sâmbătă, 14 august a.c., în ambianța voievodală a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi s-a desfășurat ce-a de-a treia ediție a Forumului național cultural „Brâncoveniana”, inițiatori fiindu-i jurnalistul și scriitorul George Coandă și profesoara Valentina Vasile.

Organizat de Consiliul Județean Dâmbovița prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, de Primăria și Consiliul Local din Potlogi și de Cenaclul cultural „George Coandă” din aceeași localitate, lor alăturându-li-se și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România/ UZPR, forumul, prin cele două secțiuni ale sale, simpozionul „Constantin Brâncoveanu și moștenirea sa” și Gala premiilor concursului de poezie creștin-patriotică „Sub crucea Sfântului Martir Brâncoveanu”, a reunit, firește cu respectarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, oameni de cultură atât din județul Dâmbovița cât și din țară.

Juriul concursului, alcătuit în majoritate din membri ai UZPR, a acordat premiul special al Uniunii Mihaelei-Maria Dindelegan din Oradea. Dar un premiu special, cel al revistei târgoviștene „Climate literare”, a fost conferit și unui reputat membru al UZPR, medicului Corneliu Zeană.

Este demn de fi amintit ceea ce președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, a remarcat în mesajul de suflet adresat acestei mari manifestări: „Faptul că Forumul cultural național «Brâncoveniana», organizează anual, din 2019, de ziua martiriului, în palatul de la Potlogi, o cinstire binecuvântată de Biserica noastră este semn că mai avem în piept o inimă ce bate […] Îi felicităm pe organizatori și le dorim puterea de a strânge în continuare sufletele la un loc, sub semnul Credinței și al Patriei, întru propășirea virtuților, valorilor și încrederii”.

 

Filiala „Ion Heliade-Rădulescu” Dâmbovița

Departamentul de comunicare

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.