◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

UZPR se extinde în continuare prin deschiderea unei noi filiale in Marea Britanie

Acum 12 ani drumurile mele au ajuns în Marea Britanie unde acum reprezint Asociația Psihologilor Britanici într-un comitet European cu sediul la Bruxelles. Din Marea Britanie, să știți că tot român am rămas!

Se poate spune că prin colaborarea în domeniul publicistic, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România mi-a „urmărit” cariera. Datorită faptului că am fost singurul membru UZPR din Marea Britanie mi-a făcut mare plăcere atunci când dl. președinte al UZPR mi-a propus o colaborare în vederea deschiderii unei filiale a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și în Marea Britanie.

Aşa că în în iulie 2021 am inițiat primele demersuri în vederea înființării acestui nucleu UZPR iar în prezent, Filială, UZPR-UK are 5 de membri activi, și încă alți trei doritori de a se înscrie.

Majoritatea acestor membri activi lucrează pentru departamente de relații publice sau de comunicare ale unor organizații din Marea Britanie și structuri Europene dar studii de jurnalism sau experienţa publicistică chiar în presa locală din România. Ceea ce face totul mai motivant a fost exprimarea interesului venită din partea unei personalităţi din guvernul local galez şi a lumii academice din Cardiff care în urma unui vizite în România a avut contact direct cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România și o întrevedere cu preşedintele Doru Dinu Glăvan.

Bineînţeles postarea anunțului de lansare a noii filiale în Marea Britanie a atras și atenția unor doritori de a forma o organizaţie nouă cu obiective sau valori diferite decât cele promovate de către uniunea mamă din România, ceea ce clar nu este intenția mea. De pildă, nu vom permite prin articolele noastre niciun fel de atac la persoană, nu vom promova niciodată scandalul, non valorile, condiția umană joasă, nu vom permite intoleranța de gen, sex sau rasă.

Eu mi-am asumat acest rol pentru că știu să muncesc, știu să construiesc și am abilitățile necesare de a conduce o organizaţie. Sunt dispus să folosesc aceste calități deoarece UZPR este singura organizaţie profesională a breslei jurnaliştilor din România care a făcut în mod real ceva pentru jurnaliști iar acum își doreşte să consolideze legătura și cu cei aflați în Marea Britanie.

Desigur, un astfel de proiect ambițios are nevoie și de o susținere pe măsură din partea organizației mamă iar prin implicarea directă și suportul președintelui UZPR am speranța în realizarea succesului.

La acest început, cea mai mare dorință pe care o am este cea de unitate, de conlucrare, de implicare pentru ca UZPR să aibă în Marea Britanie o imagine modernă și respectabilă. Iar legăturile și punțile pe care le creăm în acest scop, sunt pentru a afla unii de alții, pentru a ne întâlni, pentru a putea transmite mai departe această artă a consemnării faptului la momentul la care aceasta se petrece. Pentru că și jurnalismul este o artă!


Dr Nistor Becia

Preşedinte Filiala Marea Britanie

Email: uzpr.uk@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *