◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

EXPROPIEREA MASELOR POPULARE – SPOLIEREA POPORULUI

     UE dorește să contabilizeze toate veniturile cetățenilor printrun studiu de fezabilitate, un registru total al activelor cetățenilor. Proiectul este deja pe drumul final. Exproprierile, impozitele pe proprietate și controlul total sunt doar o chestiune de timp!

   Comisia UE dorește să înregistreze bunurile fixe și mobile ale tuturor cetățenilor. Un atac major asupra proprietății noastre este pregătit sub titlul-proiect „Studiu de fezabilitate pentru un registru al activelor UE”. Solduri de cont, numerar, aur, bijuterii, case, apartamente, asigurări de viață, opere de artă, valori imobiliare și dețineri ale societăților tuturor cetățenilor trebuie să fie înregistrate în acest registru unic al Uniunii Europene. Informațiile ar trebui să „alimenteze viitoarele inițiative politice”. Va fi material de lucru pentru imaginația funcționarilor foarte bine plătiți de dumneavoastră. Ceea ce poate fi atribuit viitoarelor inițiative politice este clar:

    Exproprieri, impozite în masă, abolirea numerarului, interdicții asupra deținerii aurului, ipoteci obligatorii de stat asupra imobilelor, supraveghere și control total.

    În viitor, proprietatea va deveni o iluzie. Nici măcar gospodăriile cu venituri mici nu vor fi cruțate. Politicienii și elitele financiare vor să reealizeze un nou „TechnoWorld”. Forumul Economic Mondial (WEF) ce promovează deja un videoclip cu următorul conținut: „Bine ați venit în anul 2030. „Nu am nici o proprietate, nu am nici o intimitate și viața mea nu a fost niciodată așa de bună”. Sic ! Experimentul libertății în Europa s-a încheiat. Elitele financiare din jurul FMI, BCE și UE vor control total asupra banilor noștri deja bancnotele mari (500 Euro) nu se mai tipăresc. De ani de zile ei solicită trecerea la exproprieri[1].

   Dobânzi de penalizare și obligații de a consuma. Vor să orienteze și să ghideze comportamentul de cumpărare al cetățenilor de către stat – ca în economia planificată, pe care noi Românii am cunoscut-o până în 1989. Totul se producea planificat dar șirurile populare (cozile) la intrarea în magazine erau permanente. Lumea se așeza la coadă fără să mai întrebe; „ce se dă la coada asta?“ căci orice se da, de ex. hârtie higienică, avea nevoie omul acasă și nu se găsea oricând. Pentru autoturismul Trabant se aștepta la rând 2 ani, după ce l-ai plătit.

   China comunistă, cu controlul său total, este văzută ca un model în ceea ce privește moneda digitală. Calea de evadare în numerar urmează să fie întreruptă prin abolirea numerarului. Dacă China comunistă este un model pentru Uniunea Europeană, vă închipuiți în ce direcție mergem.

   Noi nu trebuie să lăsăm convertirea sistemului nostru democratic în  sisteme feudale pre-critice, în care unii conducători ai UE practică imixtiunea în viața noastră privată. Comisarii UE, funcționarii sau președintele sunt angajați pe care noi îi plătim. Deciziile lor trebuie să respecte legalitatea fără interpretări în interesul globalizării, ce este sinonimă cu pierderea locurilor de muncă, cu nedreptatea socială sau cu standarde scăzute în materie de mediu, de sănătate și de protecție a vieții private. Globalizarea este un factor care determină eroziunea tradițiilor și a identităților, duce la ștergerea monoculturilor și în consecință a națiunilor. Este necesar ca aceste preocupări să fie luate în considerare,

    Globalizarea este un fenomen, o strategie economică, dar dacă ea devine o ideologie a UE, prin schimbarea națiunilor, a obiceiurilor locale ce se face prin crearea omului nou european, care de fapt repetă fostul „om nou sovietic“ (dispărut în 1989), ne amintim de veșnica ideologie bolnavă descrisă și de George Orwell în „Ferma animalelor“ sau „1984“.

   Poate că ei vor să ne degradăm până la nivelul unui pixel mic, linie de text din care, printr-un algoritm software, să ieșim din scenă cât mai nesemnificativ. Doamna. Christine Lagarde șefa Fondului Monetar Internațional, a făcut acea declarație satanică că; „bătrânii trăiesc prea mult, ei sunt un risc pentru economia globală[2]“, și că trebuie făcut ceva în acest sens. Nu cumva seamănă cu declarația lui Stalin; dispare omul, dispare și problema !.  Social-democrația a fost creată-gândită de la leagăn până la moarte, spre binele omului-muncitor.

   Scriitorul elvețian Claude Cueni, cu principala sa lucrare monumentala trilogie de 1500 de pagini despre „Bani, zei și pasiune”, care include o poveste a banilor relatată în trei epoci, jongleria între bani și modul de-ai avea, viața și prețul loialității omului creator-muncitor, este foarte reprezentativ.

Om al muncii-ai adormit,

Nu te lăsa pe tânjală,

Tu să lupți neobosit,

Să câștigi lupta finală.

 

Munca ta este cinstită.

Și prestată cu migală,

E din suflet oferită,

Căci aștepți plată egală.

 

Omule care muncești cu multă loialitate,

Crezi că cei ce-ți cântăresc ție efortul,

Vor recompensa truda ta cu echitate,

Și-ți vor compensa cinstit aportul ?

 

   Am să revin la învățăturile înaintașilor noștri, întoarcerea la valorile tradiționale de ex. Moș Ion Roată deputat în Divanul Ad-hoc, decorat cu Ordinul Național „Steaua României“, de către ministrul Mihail Kogălniceanu. El ne-a lăsat celebra frază; „În unire ne stă puterea”. Povestea; Moș Ion Roată și Unirea, a fost scrisă de Ion Creangă și a fost publicată pentru prima oară în „Convorbiri Literare“ la 1 februarie 1885.

 

Constantin Gumann / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *