◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Picnic și lansare de carte la Vancouver

Deoarece austeritatea socială din provincia noastră în acest moment este puțin mai relaxată, vineri, 27 august 2021, am fost bucuroasă să petrec câteva ore, la un picnic organizat într-un parc din apropierea Vancouverului, în compania plăcută a unui număr de aproximativ 40 de români-canadieni.

Acest eveniment a fost organizat și prezentat de către doamna Alice fondatoarea și coordonatoarea Grupului ALICE & FRIENDS CIRCLE™, care de peste 3 ani se implică în diverse evenimente pentru promovarea frumosului românesc.
Aș dori să menționez cã întâlnirile și activitățile grupului nu au fost întrerupte de restricțiile sociale, ci s-au desfășurat on-line, pe toată perioada pandemiei.

În acea după-amiază, cu toții am fost foarte încântați să avem alături de noi doi oaspeți de onoare – domnul Consul General, Dr. Ovidiu Grecea, care este șeful misiunii diplomatice a României la Vancouver, împreună cu soția.
În observațiile sale, domnul Ovidiu Grecea a felicitat ALICE & FRIENDS CIRCLE™ pentru continua activitate culturală desfășurată, subliniind rolul pe care grupul îl joacă în arenă culturală locală. Cuvintele de apreciere oferite ne dau curajul sã rămânem uniți, inspirați și împreunã sã continuăm cu aceste activități frumoase, pe care le savurăm din plin în cadrul Cercului, care a devenit” familia extinsă”.

Cu aceastã ocazie, a fost inclus în programul nostru o „secțiune de lansare a cãrții”, deoarece doi membri ai grupului Alice@Friends Circle – Teodor și Cristian Trandafir (tatã și fiu) – au publicat fiecare în același timp un volum de poezie. În zilele noastre este destul de rar sã întâlnești asemenea sincronicitãți tatãl și fiul, ambii poeți, fiecare publicând câte o carte de poezie. În opinia mea, aceasta a fost o coincidențã semnificativã care merita apreciatã. Prezentarea celor două cărţi a fost fãcutã de cãtre doamna Alice într-un mod cu totul deosebit, cât și de domnul Consul General, care a felicitat autorii, a vorbit atât despre carte cât și de implicarea veteranului Teodor Trandafir în viața culturalã și comunitarã romano-canadianã.
În afarã de asta, la aceastã adunare domnul Teodor a invitat pe unii dintre prietenii sãi personali, care nu vin la evenimentele noastre obișnuite, dar au fost încântaţi şi s-au bucurat de această searã.

Pe scurt despre cele 2 cãrți prezentate:
· Cartea de poezie a lui Teodor numitã „Balsam pentru suflet” este în principal o colecție de poezii de inspirație religioasã, poezie patrioticã, elegii, meditații, o mulțime de aniversãri ale prietenilor și o mulțime de dorințe pe care le-a formulat pentru semenii apropiați ai comunitãții românești din Vancouver.

· Cartea lui Cristian, numitã „Cuvinte alese” include poezii care ilustreazã sentimente, experiențe personale pe care le-a adunat de-a lungul mai multor ani, precum și gânduri, opinii, impresii și aprecieri, toate izvorând din revãrsarea sufletului sãu.

Fiecare invitat a primit o carte de poezie, iar Teodor împreunã cu soția să Marcela au fost amabili sã interpreteze câteva pentru public.
Apoi, în timp ce ne-am bucurat de gustãrile aduse, am continuat seara cu o serie de cântece de grup. Doamna Alice a distribuit câteva broșuri cu mai multe melodii românești cunoscute, astfel încât sã putem cânta cu toții împreunã.

Așadar, anul acesta ne-am luat la revedere de la varã într-un mod mai “festiv” ºi am plãnuit ca aceste întâlniri social culturale sã le repetãm cât mai des.

În numele celor prezenţi, pe această cale doresc să-i aduc calde mulțumiri doamnei Alice care prin evenimentul organizat a dovedit cã este un om dârz, rațional și luptãtor când crede în ceea ce face. Pe de altã parte nu-i lipsește romantismul, feminitatea și sensibilitatea, fapte care fac sã echilibreze balanța vieții.
Seara noastrã împreunã a fost plãcutã și relaxantã, iar aerul proaspãt din acea pãdure secularã ne-a adus fiecãruia dintre noi un splendid sentiment de pace și sãnãtate emoționalã.
Dar… soarele în amurg ne anunțã cã vine noaptea și petrecerea să încheiat. Frunzele ce cãdeau încet din copaci alcãtuiau și ele o melodie rotindu-se într-un vals al toamnei ce bate la ușa.

La revedere, varã! Bun venit, toamnã!


Pentru Observatorul/Toronto


Dorina Cornelia Aldea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *