default-logo

„Glas râmnicean” – 100 de apariții 

Luni, 13 septembrie, Râmnicu Sărat își pregătește hainele de sărbătoare pentru un eveniment publicistic de calitate. Publicația de cultură, remarcată prin articolele sale despre educație, învățământ, religie, istorie locală și nu numai, literatură și publicistică, marchează 100 de apariții pe print, o raritate în sfera jurnalismului actual.

Primul număr a apărut în urmă cu 5 ani, în noiembrie 2016, la propunerea lui Constantin Marafet, cu o lansare festivă la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat. Acum, ajunsă la o maturitate editorială, revista cuprinde 24 de pagini color. Publicația a plecat la drum cu o structură gândită preponderent didactic, ulterior tematica devenind variată: evenimente locale şi zonale, personalităţi locale și naţionale din prezent sau trecut, interviuri, materiale religioase, didactice, debuturi literare etc., toate sub zodia culturii.

Nevoia de confirmare a calității publicației și de afirmare în agora culturală a generat o apropiere a colectivului redacțional de singura Uniune de breaslă cu o pravilă ce ridică notorietatea publicației, care, de altfel, apare și sub egida UZPR. Astfel cei mai mulți redactori sunt și membri UZPR, mulți plecând cu statut de colaboratori, astăzi redactori de bază ai publicației.

Evenimentul va avea o dublă semnificație pentru membrii UZPR râmniceni, care și-au afirmat dorința să se constituie într-un grup de lucru independent (Filială), dându-i denuminerea marelui profesor de jurnalism Victor Frunză. La eveniment vor fi prezenți președintele UZPR Doru Dinu Glăvan și vicepreședintele UZPR Miron Manega.

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.