◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

În direct cu hunedoreanca Izabella-Mária KACSÓ-DOBOLY – secretar de stat, Ministerul Tineretului și Sportului

În calitate de secretar de stat, am susținut în cadrul ședinței de guvern, punctul de vedere al ministerului și al echipei condusă de către domnul ministru Eduard Novak, legat de unele acte normative.
Astfel, s-a reușit scoaterea de pe lista spațiilor destinate pentru asigurarea carantinei persoanelor, puse la dispoziție de către autoritățile administrației publice centrale și locale, a mai multor centre de agrement din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, oferind astfel posibilitatea organizării de tabere destinate tinerilor din România.
• Fiindcă găsirea de soluții la problemele cu care se confruntă colegii mei, fie ei din teritoriu sau minister, este una dintre prioritățile mandatului meu de secretar de stat, la inițiativa mea, am avut o întâlnire cu domnul Andy Nagy, liderul Sindicatului Național Sport și Tineret.
Printre problemele menționate au fost amintite nevoia stringentă de îndreptare a inechităților salariale, îmbunătățirea modului de comunicare dintre minister și instituțiile subordonate sau continuarea dialogului dintre minister și sindicat prin intermediul Comisiei de Dialog Social.
L-am asigurat pe domnul Andy Nagy că ministerul, întreaga echipă condusă de către domnul ministru Eduard Novak va continua să militeze pentru identificarea soluțiilor care să îmbunătățească condițiile de muncă ale tuturor celor care activăm în domeniile Tineret și Sport.
• Situația creată de pandemia de COVID-19 ne-a afectat pe toți, tinerii fiind cu siguranță una dintre aceste categorii sociale. Nu putem rămâne indiferenți, iar Ministerul Tineretului și Sportului este primul care trebuie să acționeze. Programul „Capitala Tineretului din România” reprezintă o oportunitate necesară și oportună prin care, fie că vorbim despre MTS, autorități locale sau organizații de și pentru tineri, putem contribui la constituirea unor orașe în care tinerii să fie implicați direct, iar astfel să-și poată construi viitorul începând din prezent. MTS a sprijinit și va sprijini orice inițiativă ce are în centrul ei tânărul, căci orice investiție în tineri este un pariu câștigat cu viitorul.
Acesta a fost mesajul meu și al echipei condusă de către domnul ministru Eduard Novak transmis la deschiderea oficială a programului „Constanța – Capitala Tineretului din România” către cei prezenți.
MTS a fost și va rămâne un partener de tradiție al acestei inițiative dedicată dezvoltării ecosistemului de tineret din România.
• În ședința de Guvern, la care am participat, la propunerea UDMR, s-a hotărât ca Guvernul să aloce fonduri pentru daunele produse de inundații. În județul Hunedoara se vor aloca fonduri pentru refacerea drumurilor, podurilor și drumurilor agricole și forestiere deteriorate în județ.
• Am avut o întâlnire cu elevii din cadrul Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara, membri în echipele de robotică denumite RobotX și RobotY, ei reprezentând România la competiția mondială FIRST Global Challenge, competiție ce se desfășoară în mediul online în perioada 27 iunie – 18 septembrie, cu participarea activă a 175 de țări.
Scopul FIRST Global Challenge este identificarea problemelor generate de pandemie și prezentarea de soluții inovatoare în acest sens, abordarea elevilor din cadrul liceului fiind prezentarea unui pachet de cost foarte scăzut pentru protejarea sănătății, scalabil de la nivelul individual până la întreaga populație a planetei.
Componentele principale ale pachetului realizat de către echipajul românesc sunt: sterilizator termic pentru măștile de protecție; robot autonom de sterilizare cu radiație ultravioletă în banda C (UV-C); sistem de senzori pentru oxigen și dioxid de carbon; aplicație pentru monitorizarea automată a pacienților; platformă web (https://health4everyone.org/) pentru diseminarea soluțiilor.

Personal consider extrem de important ca asemenea inițiative ale tinerilor să fie promovate și susținute, ca atare voi facilita prezentarea acestui pachet la Ministerul Sănătății și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
Tinerii au nevoie de sprijinul nostru, la fel cum noi avem nevoie de viziunea și implicarea lor.
Programul „Capitala Tineretului din România” urmărește crearea unor zone urbane ale României care oferă oportunități adaptate la nevoile unei stări de bine, perspectivele de viitor și implicarea activă a tinerilor în comunitate în contextul secolului XXI.
În acest context, am participat la o sesiune specială în cadrul întâlnirii Capitalelor Tineretului 2021 ce se derulează la Castelul Daniel din Tălișoara, jud. Covasna în perioada 17-18 august 2021. Consider că este oportun și necesar ca Ministerul Tineretului și Sportului să fie alături de acest demers și astfel să identificăm împreună cu organizațiile de tineret perspectivele programului „Capitala Tineretului din România” pentru următoarea perioadă cât și aspectele ce țin de continuarea colaborării orașelor care au purtat deja acest titlu.

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș/ UZPR

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *