Filiala  Hunedoara a UZPR, promotoare a iniţiativelor de bună practică

Ziariştii profesionişti din judeţul Hunedoara, membri ai UZPR, au început o campanie de promovare ale unor iniţiative locale care pot fi catalogate ca exemple de bună practică. Apreciem că în jurul nostru sunt foarte mulţi oameni care au pus în practică idei interesante şi sunt deschişi spre o societate a valorilor autentice. Se poate spune că acesta a fost şi motivul care ne-a determinat să începem acest proiect dedicat românilor despre care credem că trebuie cunoscuţi prin intermediul mijloacelor pe care le avem la dispoziţie.
Un prim exemplu este cel al profesorului Ioan Sicoe, din Deva, care a reuşit să readucă la viaţă satul în care s-a născut folosindu-se de resursele locale, nepoluate încă de superficialitate şi dorinţa unui câştig imediat. Este un sat din Munţii Apuseni în care mai trăiesc acum doar 11 familii.
În satul Valea Verde, un nume parcă predestinat pentru a ne arăta frumuseţea pură a locurilor, Ioan Sicoe a reuşit să strângă oameni de cultură, arhitecţi, turişti români şi străini, cu toţii atraşi de puritatea neîntinată a naturii. Profesorul devean demonstrează, încă o dată, că valorile sunt aici, lângă noi, trebuie doar să le vedem.
În urma unei vizite de documentare efectuată în zonă, colegii noştri Monica Duşan şi Nicolae Gheorghiu au găsit răgazul să-şi aştearnă impresiile în două reportaje publicate în presa locală şi pe pagina de facebook a Filialei UZPR Hunedoara.
Iată şi adresele la care pot fi citite impresiile celor doi jurnalişti care au luat parte la această acţiune pe care o putem cataloga ca fiind una de utilitate publică prin faptul că promovează valorile autentice ale României.
Vă invităm să vă luaţi un răgaz de câteva minute şi să vă bucuraţi de locuri şi oameni adevăraţi.
https://www.mesagerulhunedorean.ro/locuri-in-care-trebuie-sa-mergi-macar-o-data-n-viata-buciumul-a-sunat-din-nou-peste-valea-verde/
https://www.facebook.com/jurnalistihunedoara/posts/196886501019170
În final, adresăm mulţumirile noastre publicaţiei „Mesagerul hunedorean” pentru că a găzduit în paginile sale reportajul colegului nostru Nicolae Gheorghiu.

Sorin Blada, coordonator filiala UZPR Hunedoara

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.