◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Expoziția de pictură „Stări și culori” de Livia Novi-Kessler (23 septembrie–22 octombrie 2021, Tel Aviv)

În perioada 23 septembrie–22 octombrie 2021, ICR Tel Aviv va găzdui expoziția de pictură intitulată Stări și culori a artistei israeliene de origine română Livia Novi-Kessler.

Expoziția reprezintă o privire retrospectivă asupra diferitelor perioade de creație ale artistei și conține picturi în ulei și acuarele pe teme clasice precum peisaje din natură, flori, portrete, dar și pe teme inspirate din biografia artistei, supraviețuitoare a Holocaustului.

Vernisajul expoziției, în limbile ebraică și română, va avea loc în data de 23 septembrie 2021, de la ora 18.00, la galeria ICR Tel Aviv (Bd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6) și va fi transmis, prin live streaming, pe pagina de Facebook a instituției: https://www.facebook.com/icr.telaviv/

Programul vernisajului:

Cuvânt de deschidereMartin Salamon, director ICR Tel Aviv

Dana Kessler, jurnalistCuloare și inspirație în picturile Liviei Kessler

Intermezzo musicalYashiv Cohen, voce, acompaniat la chitară de Yoel Cohen

Moment umoristic cu scriitorul Alexandru Andy

Supraviețuitoare a Holocaustului, Livia Novi-Kessler s-a născut în România și, la vârsta de 4 ani, a fost deportată, alături de părinți, în lagărele din Transnistria. A studiat desen și ilustrație pentru proiectare în SUA, la Los Angeles Technical College in California. A studiat desen și pictură la Bonn (Germania) cu Manfred Weill la „Volkhochschulle” și cu I. Ogen. A participat la numeroase tabere de creație pentru entuziaștii picturii en plein air în Israel, Germania, SUA (Hawaii și California) și România. În cadrul asociației israeliene „Tzeva BaTeva – Culoare în Natură”, care cuprinde peste 100 de entuziaști ai picturii en plein air, a organizat sau a colaborat la organizarea a numeroase expoziții în Israel. De asemenea, a realizat ilustrații și coperți de carte pentru Editura „Persona” și unele periodice din Israel. În 2021, publică volumul autobiografic Transnistria, de ce nu mă lași să te uit, apărut la Editura Familia.

Expoziția este deschisă în perioada 23 septembrie–22 octombrie 2021, la sediul ICR Tel Aviv (Bd. Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat), de luni până joi între orele 9.00–17.00, vineri între orele 9.00–14.00, precum și în timpul evenimentelor organizate la sediu în această perioadă.

 

leviathan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *