◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Congresul IPA-Secția Română-Septembrie 2021, un Congres cu reflexii în viitor

      Zilele trecute, mai precis în perioada 17 Septembrie-19 Septembrie 2021, în Județul Brașov la Poiana Brașov, într-un hotel renumit zonei, Piatra Mare, s-a ținut Congresul-IPA-Secția Română, care a avut ca scop alegerea unei noi conduceri statuare, pe următorii ani.

    Într-o atmosferă de deplină solemnitate, dar și colegialitate, lucrările congresului au beneficiat de două momente principale.

    Primul moment marcant din data de 17 Septembrie, orele 19:00  când în Sala NATO a hotelului unde am fost cazați, ne-am adunat să inaugurăm deschiderea oficială a Congresului IPA-Secția română. Într-o sală generată de circo 500 de locuri foarte înaltă și bine antifonată, cu o rezonanță echivalentă sălilor de spectacol unde lângă fosta Conducere a IPA-Secția română, la Prezidiul Congresului a luat locul Secretarul de stat al Ministerului de interne, adjunctul Poliției române și adjunctul Jandarmeriei Române.

    Alături de cei din toate Regiunile țării, unii Președinți de Regiuni, alți adjuncți sau împuterniciți am luat loc și noi, Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), reprezentată de semnatarul articolului în calitate de Președinte Fondator Tânărul Adrian Buda, însoțit de Inspectorul de Drepturile Omului.

  Delegațiile străine au venit din Republica Moldova, Polonia, Ungaria, Cipru și Macedonia de Nord. La acest Congres, OADO a fost invitată în calitate de parteneră a IPA-Secția Română și fac o acoladă, spunând că OADO este parteneră cu peste 30 de Secții IPA din toată lumea inclusiv cu un continent Australian, drept urmare, aici, în această adunare selectă, întâmplarea a făcut ca să fim parteneri și cu toate țările prezente la lucrările actuale ale Congresului.

    După speech-ul de deschidere a lucrărilor Congresului făcut de Președintele împuternicit, domnul Mihai Tărtăreanu, am ascultat în video-Comunicatul Președintelui IPA-INTERPOL, domnul Piere Mouleau ș a urmat apoi comunicatul Secretarului de Stat din Ministerul de Interne, a urmat reprezentantul Poliției Române urmat de cel al Inspectoratului Jandarmeriei și desigur prin mine , OADO care a acordat partenerilor noștri, domnul Președinte Mihai Tărtăreanu, din partea organizației, Placheta de onoare-OADO. În acest fel, prima parte a Congresului s-a încheiat, în aplauzele onoratei audiențe, îinsoțită de acordarea pentru invitaților prezenți, deci inclusiv OADO, Placheta de onoare IPA-Secția română.

Seara s-a finalizat cu o masă colectivă, unde ne-am astâmpărat foamea după o zi plină și am socializat, dansat și distrat pe o muzică adecvată momentului.

    A doua parte a Congresului, din data de 18 Septembrie 2021, a fost marcată de alegerile generale pentru staful care funcționează în următorii 4 ani. Delegațiile străine invitate, împreună cu OADO, au avut privilegiul să viziteze Castelul Bran, zis și Dracula și să se destindă într-un foișor tipic din Ardeal.

Alegerile care, probabil, pentru prima dată, au avut o serioasă concurență pe cele 7 posturi de Președinte Secretar General și vicepreședinți și  trezorieri, s-au desfășurat fără eveniment. Au existat chiar și 23 de canditaturi pe un singur post! Adevărată concurență!

     Congresul s-a finalizat cu alegerea noului Comitet Executiv Național, după cum urmează:

    Președintele IPA Secția Română-Mihai Liviu Tărtăreanu, Vicepreședintele IPA Secția Română- Florin Popa, al doilea Vicepreședinte IPA Secția Română-Marius Mureșan, al treilea Vicepreședinte IPA Secția Română-Dumitru Dorobanțu, al patrulea Vicepreședinte IPA Secția Română-Ion Melinte, Secretar General-Cătălin Ștefan Bălteanu, Trezorier National-Tița Iulian; pe care OADO îi felicită și le urează. Succese cât mai multe!

    După închiderea Congresului într-o atmosferă de deplină colegialitate și respect reciproc chiar dacă au fost căștigători și invinși, cu toții și noi oaspeții, am încheiat seara în restaurantul hotelului Piatra Mare, unde, diferite formații de muzică populară și ușoară, ne-au făcut o seara de neuitat. Încet dar sigur, duminică după micul dejun, fiecare delegat oaspete, căștigătorii și învinșii au plecat spre zonele din care au venit. Noi, OADO, mulțumim de ospitalitatea gazdelor și urăm noii echipe ca împreună în anul acesta și cei următori să avem cât mai multe proiecte comune în beneficiul celor două entități, care  aparțin Societății Civile. 



Lord  Florentin Scalețchi

 

Un comentariu pentru “Congresul IPA-Secția Română-Septembrie 2021, un Congres cu reflexii în viitor

  1. Frumos,si felicitari tuturor celor alesi si celorlalti participanti la Congres.De asemenea si dumneavoastra Domnule Presedinte OASDO care ne reprezentati cu cinste si legati de fiecare data noi parteneriate.
    Cu stima Inspector Sef OADO Ro.eo Kroner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *