◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Spectacolele Teatrului „Ion Creangă” din București se văd pe marile ecrane începând din 25 septembrie 2021

Începând din 25 septembrie 2021 spectacolele Teatrului „Ion Creangă” din București se văd pe marile ecrane din întreaga țară, în rețeaua de distribuție Teatru la Cinema, dar și online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro. Primul spectacol difuzat prin intermediul Teatru la Cinema în stagiunea 2021–2022 este Punguța cu doi bani, în scenariul și regia Gabrielei Dumitru.

Pus în scenă pornind de la binecunoscuta poveste a lui Ion Creangă, Punguța cu doi ban” este unul dintre cele mai apreciate spectacole produse de Teatrul „Ion Creangă” pentru copiii cu vârsta peste 3 ani, ca parte a programului „Educația timpurie”. Lansat în toamna anului 2019, spectacolul continuă să se joace cu casa închisă și să se numere printre titlurile cele mai solicitate de public.

Înregistrarea, realizată în sala de tip studio a teatrului, într-un format gândit special pentru difuzare, va putea fi urmărită începând din 25 septembrie, ora 12.00, în Cineplexx Băneasa din Băneasa Shopping City, Cineplexx Titan din Centrul Comercial Auchan Titan, Cineplexx Târgu Mureș din Shopping City Târgu Mureș, Cineplexx Satu Mare din Shopping City Satu Mare și Cineplexx Sibiu din Shopping City Sibiu. După această dată, spectacolul va putea fi vizionat în fiecare weekend, în cel puțin unul din orașele: Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Craiova, Focșani, Pitești, Sibiu, Sinaia, Vaslui. Biletele pentru proiecții se pot achiziționa și de pe www.teatrulacinema.ro.

Totodată, în ziua și la ora proiectării în cinematografe spectacolul va fi accesibil și online, „pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, a declarat Mihai Penișoară, director general Teatru la Cinema.

„Parteneriatul cu Teatru la Cinema face posibilă întâlnirea cu publicul din toată țara, dar și din afara granițelor, prin opțiunea de streaming care dublează proiecțiile de pe marele ecran. Și chiar dacă ne va descoperi în cinema sau pe un dispozitiv este un public căruia dorim să-i insuflăm dragostea pentru teatru, făcându-i cunoștință cu oferta Teatrului «Ion Creangă». Sunt spectacole de calitate, unele dintre acestea adaptări după povești clasice, cum este cazul Punguței cu doi bani, altele în creație originală, după texte noi. Nu am făcut rabat nici în ceea ce privește înregistrările, acestea fiind realizate la un nivel profesionist”, a precizat Gabriel Coveșeanu, manager al Teatrului „Ion Creangă”.

Lansat în anul 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit care a avut inițial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centrele comerciale din București și din țară. În contextul pandemiei, Teatru la Cinema și-a repoziționat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel național. Teatru la Cinema a lansat și propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din țară și de peste hotare producții românești de teatru, operă, balet și film.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este Anca Scurtu – Birou Marketing, Comunicare și Management Educațional, e-mail: anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro, tel. 0743 367 108.

 

leviathan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *