◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Tîcu i-a adresat o solicitare președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită la Chișinău

În aceste zile, acum 31 de ani, se împlinea visul sacru a germanilor de reunificare, separați timp de 50 de ani de comunism și Războiul Rece. După aproape jumătate de secol germanii din RFG și RDG demolau Zidul Berlinului, unul din cele mai odioase simboluri ale Războiului Rece, pentru a se uni întru măreția celui mai mare popor european.
 
Cu regret, la peste 80 de ani de la semnarea pactului Hitler-Stalin, prin care doi tirani împărțeau Europa de Est, românii au rămas singurul popor european separat de un zid stabilit injust după cel de-al Doilea Război Mondial și întărit de efectele Cortinei de Fier. 
După destrămarea Imperiului sovietic, R. Moldova și-a proclamat independența, iar Declarația de Independență considera înțelegerea încheiată la 23 august 1939 ca nulă ab initio şi cerea lichidarea consecințelor sale politico-juridice prin revenirea în spațiul istoric şi etnic al devenirii sale naționale, adică Reunirea cu România. 
 
Războiul de la Nistru din anul 1992, pornit de Federația Rusă împotriva Republicii Moldova, a avut ca scop principal împiedicarea procesului de reunificare dintre cele două state românești, care rămân până la ora actuală separate. 
 
La 27 martie 2018, la consemnarea celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Parlamentul României constituit în ședința solemnă a considerat ca fiind pe deplin legitimă dorința cetățenilor R. Moldova care susțin unificarea celor două state ca o continuare firească de afirmare a națiunii române şi a declarat că România şi cetățenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetățenilor R. Moldova, ca o expresie a voinței suverane a acestora. 
 
Rezoluția Parlamentului European din 2019 referitoare la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial și la importanța memoriei istorice europene pentru viitorul Europei condamnă pactul Molotov – Ribbentrop și înțelegerile sovieto-naziste, în urma cărora Uniunea Sovietică comunistă a declanșat un război de agresiune împotriva Finlandei, iar în iunie 1940 a ocupat și anexat părți din România (teritorii care nu au fost niciodată returnate) și a anexat, prin forță, republicile independente ale Lituaniei, Letoniei și Estoniei. 
 
În spiritul acestor declarații și a dorinței de restabilire a adevărului istoric, pornind de la manifestările de unitate demonstrate de-a lungul timpului de poporul german, Partidul Unității Naționale Vă solicită sprijinul diplomatic și solidaritatea în promovarea ideii de reunire a celor două state românești – R. Moldova și România. Prin acest gest Germania va contribui la înlăturarea ultimei nedreptăți cauzate de timpurile vitrege, care au despărțit Europa și popoarele ei. 
 
Dr. Octavian Țîcu,
Președinte PUN 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *