◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Întâlniri de promoţii la 30, 35 şi 40 de ani de la terminarea Liceului „N. Bălcescu” din Jula

Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula a găzduit în sâmbăta din 25 septembrie 2021 trei întâlniri ale promoţiilor care au absolvit această instituţie acum 30, 35 şi 40 de ani. Discutând cu participanţii la aceste întâlniri, aşa cum se întâmplă de obicei, revederea a fost plină de sentimente de nostalgie şi de amintiri plăcute. Una dintre clase s-a folosit şi de tehnologia modernă, pentru a-i avea aproape pe foştii colegi, care se află în străinătate.

„Anii de liceu nu se uită niciodată”, cu această idee în suflet au pășit absolvenţii promoţiei 1987–1991 a Liceului „N. Bălcescu” pe poarta fostei şcoli, în sâmbăta trecută. În perioada liceului, clasa era formată din 21 de elevi, iar la întâlnire au participat doar 9 absolvenți. Astăzi, fiecare dintre ei are o familie și s-a realizat pe plan profesional. Diriginta clasei a fost doamna profesoară Iuliana Jurău Rad, care a strigat catalogul, moment în care au început să se depene poveşti de viaţă. Cei prezenți au depus coroane la bustul lui Nicolae Bălcescu, aflat din fața instituției, pe urmă întâlnirea s-a încheiat cu o masă comună.

 

Tot clasa doamnei Iuliana Jurău Rad a fost şi cea care a absolvit acum 35 de ani. Promoţia 1982–1986 a avut un efectiv de 33 de elevi, dintre care au luat parte la întâlnire 14 persoane, iar doi foşti colegi au participat doar online, prin video, unul de la Londra şi celălalt de la Paris. Revederea cu fosta doamnă dirigintă şi cu colegii pe care nu i-au mai văzut de la ultima întâlnire de acum cinci ani, a stârnit multe sentimente de nostalgie în toţi cei ce au luat parte la această întâlnire de suflet.

Cei 26 de elevi ai promoţiei 1977–1981 au avut-o ca dirigintă pe doamna profesoară Elena Gal Condoroş, care atunci, pe acele vremuri, era la începutul carierei sale de profesor, aceasta fiind chiar prima ei clasă. „Poate şi din acest motiv, aceşti tineri, azi ajunşi la vârsta de bunici, mi-au fost foarte dragi sufletului meu, pentru că ei mi-au fost prima mea clasă. Dar nu numai pentru asta, ci şi pentru că au fost o clasă foarte bună, foarte unită, cu tineri dornici de a învăţa mult şi bine. Asta se vede şi din rezultatele lor obţinute în viaţă. Din păcate, trei nu mai trăiesc dintre elevii acestei clase. Azi ne-am întâlnit cu 14 foşti elevi, şi pot să spun că a fost o întâlnire care ne-a încărcat sufletele cu sentimente plăcute pentru mult timp înainte. Cred că o să mă înţelegeţi de ce spun asta, dacă vă mărturisesc că ora noastră de diriginţie, ţinută după 40 de ani, a durat aproape patru ore. Şi nici măcar nu ne-am dat seama cum a trecut timpul…”

Doamna profesoară Condoroş ne-a mai povestit despre această clasă că cei 26 de elevi au fost originari din Micherechi, Chitighaz, Jula şi Bedeu. Marea majoritate a acestor absolvenţi au terminat studii superioare, mulţi dintre ei ajungând învăţători, profesori, jurişti, economişti, etc, oameni apreciaţi la locurile lor de muncă.

„Ceea ce aş mai adăuga neapărat la amintirile mele legate de această clasă este că această generaţia însă a avut şi are foarte strânse legături cu originile lor, cu locul lor de baştină, cu naţionalitatea română din care fac parte”, ne-a mărturisit fosta dirigintă Elena Gal Condoroş.

A.L. – E.Ş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *