default-logo

A murit Petrică Moise, unul dintre interpreții legendari ai Banatului

Unul dintre interpreții legendari ai muzicii populare din Banat, Petrică Moise, s-a stins din viață. El era internat în spital după ce fusese infectat cu SARS-CoV-2.

Petrică Moise s-a născut în 19 iunie 1947 la Chișoda, județul Timiș, într-o familie de paori bănațeni, fiind unicul fiu a lui Aurel și Persida Moise.

A urmat cursurile Liceului de muzică și arte plastice din Timișoara, pe care l-a absilvit în 1966 la clasa de instrumente de percuție. Ulterior a devenit student la Conservatorul de muzică Gh. Dima din Cluj și component al ansamblului Mărțișorul al Casei studenților din Cluj.

A renunțat la concervator, după care urmează Facultatea de Nuzică a Institutul pedagogic din cadrul Universități din Timișoara. Din 1971 își începe activitatea ca solist vocal la ansamblul Doina Timișului al Casei studenților și la Ansamblul Timișul al Casei de cultură a municipiului Timișoara. După absolvirea facultății de muzică rămâne artist liber profesionist devenind slujbaș al artei cântului pe scenele țării și în străinătate.

A cântat pe marile scene ale lumii împreună cu ansambluri din toată țara.

Formația alături de care a făcut majoritatea înregistrărilor sale se numește Virtuozii Banatului.

radiotimisoara.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.