default-logo

ARTA FOTOGRAFICĂ LA SUPERLATIV ! FOTOGEOGRAFICA – un sfert de veac

Ca orice mare pasiune, fotografia înseamnă o profesiune de credință făcută cu sacrificii, cu nesfârșite căutări, cu întortocheate drumuri spre a transforma clipa în eternitate, pentru a rămâne fascinante mărturii despre bogățiile naturii, tradiții, obiceiuri, valori care definesc neamul românesc.
Și dacă, dintr-o joacă plină de inocența tinereții, s-a născut, în 1997, un prunc al Ligii studenților, botezat FOTOGEOGRAFICA, era greu de întrezărit ascensiunea spre vârful înaltei performanțe.
Dar, iată că, tânărul a depășit copilăria, apoi adolescența și acum, a serbat, în mod strălucit, un sfert de veac închinat slujirii artei fotografice, cu pasiune și entuziasm.

Expediții, expoziții, albume

Fotogeografica a adunat 25 de ani de expediții în toate zonele geografice ale patriei, de expoziții vizitate de împătimiți iubitori ai frumosului, de albume realizate cu trudă și dăruire.
La Palatul Parlamentului, fondatorul Paul Bordaș, împreună cu artiști consacrați, au selectat 50 de fotografii premiate în cei 25 de ani de istorie a acestei stări de spirit de mare valoare, specifică învingătorilor.

Ambasador al turismului

Iar albumul realizat în condiții absolut impecabile,
este o mândrie a artiștilor fotografi, studenți și profesioniști, a tuturor celor care s-au implicat în reușita acestui fenomen, dar este, deopotrivă, o bucurie a celor cu inima română, o mândrie că am fost răsfățați să avem o țară de poveste, cu valori nestemate ale identității naționale. Poate fi oricând, alături de fotografiile din expoziție, un minunat ambasador al turismului românesc. Să-i urăm albumului Fotogeografica drum bun spre marile capitale din lume !

La mulți ani !

La festivitate au rostit emoționante gânduri Paul Bordaș, Eugen Bostan, Cristian Lascu, Radu Preda.
Mulțumiri RePATRIOT, partenerilor, sponsorilor, un gând bun celor care au crezut, 25 de ani, în forța de exprimare a Artei Fotografice.
La mulți ani inspirați, luminoși, creativi, FOTOGEOGRAFICA pentru ROMÂNIA !

Sorin Mihăilescu

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.