◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

O nouă „magie” a profesorului Paul Neagu: Germana Katharina Wick a primit cetăţenia română şi va concura pentru ţara noastră la JO

Profesorul Paul Neagu, antrenor al lotului feminin olimpic de bob al României, este un adevărat magician. Este omul care a demonstrat că, din aproape nimic – şi când spun asta mă refer în primul rând la infrastructura şi la tradiţia României în sporturile de iarnă – poate face performanţă.

După salba de medalii pe care sportivele sale au cucerit-o la competiţiile mondiale şi europene, profesorul Neagu a mai făcut o „magie”: a reuşit să o determine pe o sportivă din Germania să îşi ia cetăţenie română şi să concureze pentru ţara noastră.

Este vorba despre Katharina Wick, împingător alături de care Andreea Grecu, pilotul nr. 1 al României la ora actuală, se pregăteşte să scrie istorie pe pârtia de la Beijing, la Jocurile Olimpice de Iarnă de anul viitor.

„Katharina Wick este de acum cetăţean român. A obţinut cetăţenia şi va concura pentru România, este un mare câştig pentru echipa noastră olimpică.

Cred că este o premieră în istoria sportului românesc, ca un cetăţean german să obţină cetăţenia română şi să concureze pentru ţara noastră. De obicei, în societatea în ansamblu, românii îşi doresc cetăţenia germană, sensul ar fi invers. Uite că avem acum o sportivă din Germania, de mare valoare, care ne va reprezenta de acum înainte la marile competiţii ale lumii. Îi dorim mult succes sub tricolor”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.

În vârstă de 25 de ani, Katharina Wick este o fostă atletă care, după 12 ani de atletism, a decis să facă performanţă la bob.

cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *