◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Idioții necesari, nu dispar niciodată

A fost caracterizarea revoluționarului șef al partidului comunist sovietic, Vladimir Ilici Lenin, acelor oameni ce se lăsau atrași de idealismul propagandei sale parșive și deveneau masa necesară pe care să poată urca liderul cel mai iubit fiu al poporului”.

Dacă totuși după căderea lamentabilă a cortinei de fier în 1989 au mai rămas în lume 5 țări comuniste, există propagandiști neobosiți care vor să urce pe acea „masă” deci au nevoie eventual cu alte metode să reconstruiască ceea ce Stalin, Mao Tze Dun, Ceaușescu, etc. au stricat ireparabil prin egoismul exacerbat al cultului personalității și au învățat de la capitalistul inginer Thomas Edison că; „există totdeauna o cale mai bună, găsește-o“. Calea nu este chiar complicată, totul este să te faci plăcut, adică să îți faci capital politic. Chiar dacă trăiești într-o țară democrată, gândirea fiind liberă poți adopta orice ideologie și dacă nu ai o bază culturală solidă (Aristotel, Socrate, Diogene, Nietzsche, Schopenhauer, etc.) să nu te blochezi la un singur ideolog; Marx, controversat și combătut mai ales actualmente, când apar excrescențe neomarxiste, pe piața politică.

   Dar doamna Elke Kahr din orașul Graz- Austria a reușit performanța de a se face plăcută, deși era șefa unui partid de buzunar-KPÖ (partidul comunist austriac), la fel ca și comuniștii Români în 1946 (1000 membri). Diferența era că România era ocupată de armata sovietică comunistă, era sprijinită pe baionetele sovietice iar în Graz-Austria este democrație, un stat de drept. Așa că cu dibăcie doamna Kahr a început să doneze două treimi din salariul ei, celor nevoiași (cca. 900.000 euro în perioada funcției de viceprimăriță). Având șefia resortului locativ, a distribuit cu larghețe locuințe sociale. Cunoaștem mentalitatea; „Ce ne-a dat Ciorbea ?, mai bine era cu Iliescu“ ziceau oportuniștii. Mentalitatea de cerșetor social există în fiecare popor și poate fi speculată de politicienii corupți care au bani să facă cadouri electorale gen Vanghelie, fost primar la sect. 5 București ce organiza renumitele Vanghelioane. Deci doamna viceprimar Elke a investit în popor, dându-le ceea ce ei aveau nevoie și așa a acumulat un capital politic suficient,după ani de zile să fie „aleasă“ primar. Cea mai simplă demonstrație că a fi politican poate deveni o meserie lucrativă, investești- apoi culegi. Ar fi OK, dar sub ce nume? Comunismul fiind compromis prin milioanele de crime, doamna Elke stă acum pe un scaun roșu, model KPÖ, cu explozie întârziată. Toate partidele, ziarele o încriminează.

    Munca de Sisif a doamnei Kahr a început încă din 1983 cănd a devenit membră a partidului comunist austriac, probabil nedorind să cunoască istoria reală a comunismului, precum Gulagurile sovietice spre victoria  comunismului. Stalin a spus că dacă un om reprezintă o problemă ? dispare omul dispare omul,dispare și problema și a ajuns la aproape 50 milioane de dispăruți din 1924 până în 1953, uciși de ideologia mortală a dictaturii proletariatului. Nu întâmplător apar glumele subterane, ca și în Ceaușism,spuse printre buze stând la coadă la șirurile populare, iar acum neașteptat  despre comunismul din „STALINGRAZ“. Aflăm din presa austriacă (Kronenzeitung, 04.10.21) că folosea cu iscusință locuințele finanțate de stat (adică banii poporului) acelor nevoiași, aplaudaci, lăudători foarte necesari pentru urcarea scărilor sociale, încercând în acelaș timp să spele de sânge imaginea partidului comunist aruncat de mai toate țările civilizate la lada de gunoi a istoriei. Și ca o confirmare în continuare, aflăm din următorul ziar Kronenzeitung- 05.10.21. că acești comuniști din „Stalingraz“ au și început cu vizite așa zis particulare dar pe banii contribuabililor la confrații din Donbas, Minsk în fruntea unei delegații KPÖ (Werner Murg- deputat, Gabriele Leitenbauer viceprimar,etc.)

După cum spuneam au mai rămas 5 țări comuniste în lume la care se poate adăuga acum și municipiul Graz, de aceea se vorbește că vor urma vizite elogiatoare din Coreea de Nord,  Cuba, Vietnam, ale fraților întru credință, pentru schimburi de experiență, ca o recunoaștere a renașterii mlădiței mult așteptate.

Am urmărit la TV (ORF) evenimentul instalării doamnei comunist, în jurul dânsei se aflau mai mult tineri cu vârsta de cca 15 – 30 ani, într-o euforie de neînțeles,(euforia idioților necesari) tineri care nu au cunoscut pe pielea lor ororile comunismului sau nazismului. Din păcate tinerii de azi nu prea citesc mai ales istorie, căci dacă nu știi de unde vii, nu poți avea o perspectivă unde să vrei să ajungi. Alt aspect care nu este luat în seamă, după procesul nazismului de la Nürenberg,(1946) majoritatea țărilor au adoptat legi de interdicție a acelei ideologii, nazismul fiind practic interzis prin lege, cu pedepse ce se mai dau și astăzi, proces în Germania unde învinuita, Irmgard F. fostă secretară a lagărului Stutthof, responsabilă (complice) în 11.000 cazuri de ucidere. Cum se poate face această gravă omisiune, ideologia comunistă care numai la zidul Berlinului a ucis în public peste 230 persoane, iar în lagărele de exterminare zeci de milioane de oameni să nu fie condamnată și interzisă în țările de drept. Tăcerea cu care sunt acoperite crimele comunismului timp de peste trei decenii de la prăbuşire, este dezamăgitoare şi nu de puţine ori ruşinoasă, a remarcat și fostul preşedinte Emil Constantinescu, în cadrul dezbaterii „Cunoaşterea trecutului totalitar comunist. De la interes la dezinteres”. S-a vehiculat pervers ideea că dictatura comunistă s-a bazat pe o ideologie bună dar prost aplicată.Citiți profund socialismul proslăvit de Marx și rețineți că; NU EXISTĂ ȘTIINȚĂ ÎN DICTATURĂ, deci materia predată în universitățile comuniste; „socialismul științific  nu era reală prin definiție. Dictatura oricui chiar și a proletariatului, este impusă și controlată de un șef-dictator ce nu acceptă contra opinii, iar omul liber democrat nu poate accepta să fie condus fără argumente științifice precum calul la trăsură.

    Tinerilor cu minusuri la cultura informației din zona Graz-Austria (și nu numai) le recomand; CITIȚI ȘI NU VĂ OPRIȚI, să cunoașteți lumea cu istoria ei, căci istoria reprezintă viitorul vostru așa cum a spus și Byron; „Trecutul este cel mai bun profet al viitorului“ iar cine uită trecutul va fi dator să îl repete.

Constantin Gumann / UZPR

 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *