◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Ziua Vârstnicilor la Micherechi

„Bătrânii noştri sunt pentru noi o adevărată comoară”

Duminică, 3 octombrie, Primăria satului Micherechi a organizat la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” o sărbătoare pentru a marca Ziua Internaţională a Vârstnicilor. Evenimentul se organizează de mai multe decenii, iar scopul principal este acela de a le arăta grija și respectul față de bătrânii satului. Evenimentul a început prin cuvintele de mulțumire ale doamnei primar Margareta Tat, care le-a mulțumit tuturor vârstnicilor pentru prezență și totodată a subliniat grija permanentă, responsabilitatea și, în primul rând, respectul față de comunitatea vârstnicilor din sat. Datorită lor limba, cultura și tradițiile românești au rămas vii în Micherechi și s-au transmis din generație în generație. Viceprimarul Zsolt Goron a salutat în mod deosebit pe toţi sărbătoriţii satului, mulți dintre ei fiind la o vârstă destul de înaintată și care au avut o viață plină de experiențe bune şi mai puţin bune. „Ca în fiecare an, bătrânii noștri au deosebita plăcere să fie surpinși de programele culturale oferite de către copiii de la grădinița și școala generală. Astfel, printre ei se află nepoții sau strănepoții lor, ceea ce este un lucru minunat. Nu cred că există o bucurie mai mare pentru ei decât aceea să-și vadă nepoții dansând sau recitând poezii. Noi, primăria locală, organizăm acest eveniment de mai multe decenii și în fiecare an este un program reușit. În mod special, noi dorim să le mulțumim tuturor bătrânilor pentru activitatea lor de-a lungul vieții și prin acestă manifestare le arătăm stima noastră față de ei”, ne-a declarat viceprimarul localității.

După cuvintele de salut a urmat programul copiilor de la grădiniţa şi şcoala generală, care au susținut un program cultural de poezii și cântece, însoţiţi de educatoarele Simina Crăciun și Maria Netea Perdi. Au mai urcat pe scenă Ansamblul de Păstrare a Tradițiilor „Gheorghe Nistor”, care de fiecare dată încântă publicul cu dansurile tradiționale românești, după care atmosfera muzicală a fost întreținută de solistul vocal Ioan Laszlo, care le-a urat multă sănătate, mulţi ani şi pace sufletească tuturor bunicilor şi străbunicilor din Micherechi.

A.L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *