" /> „Enescu în pandemie. Reinventare și moștenire” – premieră de film și dezbatere culturală despre Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” în pandemie (12 octombrie 2021, București) | Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
default-logo

„Enescu în pandemie. Reinventare și moștenire” – premieră de film și dezbatere culturală despre Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” în pandemie (12 octombrie 2021, București)

Avem plăcerea de a vă invita pe 12 octombrie, la ultimul eveniment cultural organizat de ARTEXIM pentru a marca desfășurarea cu succes, în 2020 și 2021, a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, intitulat „Enescu în pandemie. Reinventare și moștenire”.

Evenimentul va consta în prezentarea în premieră a celor două filme care documentează modul în care au fost organizate și s-au derulat ediția din 2020/2021 a Concursului „Enescu” și ediția aniversară a Festivalului Enescu din 2021.

Premiera va fi încadrată de scurte dialoguri cu oameni de cultură, artiști și contributori direcți la organizarea Festivalului și a Concursului Enescu. Printre aceștia, vor fi Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Enescu; dirijorul Cristian Măcelaru (TBC), nominalizat pentru preluarea direcției artistice a Festivalului Enescu; violonistul Valentin Șerban, câștigător al Secțiunii Vioară la Concursul Enescu 2020/2021; dirijorul Gabriel Bebeșelea, care a dirijat premiera românească „Strigoii” la Festivalul Enescu 2021; realizatoarea de film Denisa Morariu Tamaș, care de ani de zile urmărește Festivalul și Concursul Enescu, din partea echipei Paradigma Film, pentru a face filmele evenimentelor; istoricul Eugen Ciurtin, bun cunoscător al universului enescian și iubitor de muzică; Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank.

Evenimentul se va derula între orele 18.00–20.00 și va avea loc la Face Convention Center (Piata Presei Libere 3-5). Accesul va începe la ora 17.15, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Intrarea va fi permisă pe bază de Certificat Verde, doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, potrivit prevederilor legale. De asemenea, tot pentru a proteja sănătatea participanților, am ales un spațiu care are o capacitate de 2000 de persoane, iar numărul de invitați va fi sub 10%, amplasarea locurilor urmând să fie cu distanțare fizică. Purtarea măștii va fi obligatorie pe toată perioada evenimentului.

Accesul presei se va face exclusiv pe bază de confirmarea a solicitării de acreditare, fiind alocat un număr limitat de locuri pentru jurnaliști. Evenimentul va putea fi urmărit și online. Pentru acreditare, vă rugăm să transmiteți un mesaj cu subiectul „ACREDITARE PREMIERE” la press@festivalenescu.ro  până luni, 11.10, ora 12.00, iar noi vom reveni în cursul serii de luni cu un răspuns.  

Program „Enescu în pandemie. Reinventare și moștenire”, premieră de film și dezbatere culturală despre Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” în pandemie

17.15–18.00  Acces

18.00–18.15 Introducere. Scurt dialog Oana Marinescu – Mihai Constantinescu.

18.15–18.45  Premiera Filmului despre Concursul Internațional „George Enescu” 2020/2021

18.45–19.00 Dialog: De la Concursul „Enescu” 2020/2021 la Festivalul „Enescu” 2021 Valentin Șerban violonist, Denisa Morariu Tamaș – realizator video, Gabriel Bebeșelea – dirijor (intervenție prin ZOOM)

19.00–19.30 Premiera filmului despre Festivalul Internațional „George Enescu” 2021

19.30–19.40 Dialog:  Trecut și viitor – nevoia de Enescucu Eugen Ciurtin și Cristian Măcelaru (TBC – prin zoom)

19.45 Închiderea evenimentului: Mesaj Steven van Groningen, CEO Raiffeisen

Comunicat al Biroului de Presă al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”

 

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.