" /> FELIX GOLDBACH- Limba română e o înfrățire verosimilă de suflet a tuturor teatrelor române  | Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
default-logo

FELIX GOLDBACH- Limba română e o înfrățire verosimilă de suflet a tuturor teatrelor române 

Teatrul Alexandru Davila din Pitești la Chișinău, la Festivalul Internațional FESTIS 2021

Sâmbătă 16 octombrie a.c., la ora 19.30, Teatrul ”Alexandru Davila” din Pitești va prezenta la Chișinău  spectacolul ȘANTAJ. Acest spectacol face parte din frumosul program al Festivalului Internațional de Teatru FESTIS , organizat de Teatrul Național ”Satiricus” din Chișinău și se va juca  în Sala Mare a Teatrului Dramatic Rus de Stat ”Anton Pavlovici Cehov” de pe Strada Vlaicu Pârcălab 75. 

Iată ce ne mărturisește domnul Felix Constantin Goldbach, managerul Teatrului ”Alexandru Davila” din Pitești: ”Ne pregătim de drum cu bucurie și emoție. Suntem onorați de a participa la acest festival important care  se află la cea de-a V-a ediție și se va desfășura în perioada 11-21 octombrie 2021, în capitala Republicii Moldova, adoptând sloganul REZISTĂM PRIN CULTURĂ.  Piesa ȘANTAJ este scrisă de Ludmila Razumovskaia, a fost tradusă în multe limbi și montată pe multe scene ale lumii, din Asia (China, Coreea de Sud, Japonia) până în SUA, în toată Europa și în multe teatre din România. Rolurile din piesa sunt dificile și reprezintă o piatră de încercare pentru orice actor profesionist.  Totodată, ceea ce este foarte interesant este că această piesă are o tematică actuală, lupta de a supraviețui onorabil și demn în viață. Eu personal cred mult în binele nostru al românilor de pretutindeni  și consider această colaborare frumoasă cu ”Teatrul Satiricus” o deschidere și mai mare pentru destinul teatrului românesc, și implicit, al Teatrului ”Alexandru Davila” pe care-l conduc.  Pornind de la cuvintele marelui Nichita că ”Limba română e patria mea”, am putea spune că  Limba română e o înfrățire verosimilă de suflet a tuturor teatrelor române, cărora le urăm mult succes, mai ales în aceste vremuri!

Claudia Motea

 

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.