default-logo

Curtea de Apel Bacău a anulat definitiv trecerea Cimitirului militar din Valea Uzului în proprietatea oraşului Dărmăneşti

Curtea de Apel Bacău a anulat, joi, definitiv, Hotărârea din martie 2019 emisă de Consiliul Local Dărmăneşti prin care acest for inclusese Cimitirul militar din Valea Uzului în domeniul său public, relatează hirado.hu.

Curtea de Apel a considerat nefondat şi a respins apelul Primăriei Dărmăneşti şi al Consiliului Local Dărmăneşti împotriva sentinţei primei instanţe de anulare a hotărârii Consiliului Local. Potrivit minutei, prezenta sentinţă este definitivă. Comuna Sânmartin a fost reprezentată în proces de avocatul Serviciului de Asistenţă Juridică în Domeniul Minorităţilor “Mikó Imre”.

Hotărârea adoptată de Consiliul Local Dărmăneşti, care a fost anulată joi, a fost prima dintr-o serie de demersuri prin care oraşul din judeţul Bacău a început transformarea cimitirului militar. În baza hotărârii, acum anulate, şi-a eliberat şi autorizaţia de construire prin care a creat sola eroilor români, construind un monument în cimitir.

Comuna Sânmartin a contestat, de asemenea, autorizaţia de construire la Tribunalul Bacău, însă, în iunie 2020, acel proces a fost suspendat de instanţă până când se ajunge la o hotărâre definitivă în litigiul privind proprietatea.

Sándor Birtalan, primarul din Sânmartin, a declarat pentru agenţia ungară de presă MTI, că au ştiut întotdeauna că au dreptate şi că au avut încredere că adevărul lor va fi dovedit şi în instanţă. Acesta a mai adăugat că oamenii din Sânmartin au făcut multe în ultimele decenii pentru a păstra memoria militarilor căzuţi în Valea Uzului.

zdbc.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.