◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Campionatul Mondial de Ashihara Karate – Sala Polivalentă București, 4-6 noiembrie 2021

Începând de astăzi, București este capitala sportului de contact pentru 3 zile. În perioada 4 – 6 noiembrie 2021, are loc la Sala Polivalentă cea de-a VII-a ediţie a Campionatului Mondial de Ashihara Karate, întrecerea sportivă numărul unu ca anvergură pentru practicanții de Ashihara Karate din întreaga lume. România a fost desemnată pentru a patra oară în ultimii 10 ani, să organizeze Campionatul Mondial de Ashihara Karate.

La acest eveniment participă aproximativ 200 de sportivi din 20 de ţări ce se vor întrece pe 3 suprafețe de luptă în două secţiuni majore de concurs: kata şi kumite:

– proba de kata este deschisă sportivilor din toate categoriile de vârstă:  cadeţi, juniori, seniori;

– proba de kumite (luptă) va reuni sportivi cu vârste între 14 şi +35 de ani – cadeţi, junior, seniori si veterani.

„Ne bucurăm foarte mult că am reușit să organizăm acest eveniment în condițiile vitrege date de această pandemie și este o onoare pentru noi să putem pune din nou România pe harta performanței în Ashihara Karate. Sportivii au ajuns deja în București, totul s-a desfășurat în condițiile impuse de lege. Vor demonstra ca eforturile lor pentru a se pregăti în această perioada nu au fost în zadar. Prin urmare, le dorim mult succes și suntem siguri ca vom avea parte de o competiție de excepție.” 

Florentin Marinescu, Președintele Federației Române de Arte Marțiale.

„Federația Română de Arte Marțiale (FRAM), împreună cu partenerii săi, depun toate diligențele ca participanții la acest eveniment sa aibă cele mai bune condiții pe durata acestui eveniment. Ne asigurăm că toate regulile sanitare sunt respectate chiar dacă acest lucru presupune desfășurarea unui eveniment de asemenea anvergură fără accesul spectatorilor în sală.  Cu toate acestea, am depus eforturi să transmitem evenimentul în online, cu o echipă deosebită de profesioniști.” 

Petrică Bulmagă, Secretarul general Federația Română de Arte Marțiale. 

Despre Ashihara Karate

Ashihara Karate este un stil japonez de arte marțiale, dezvoltat de Kancho Hideyuki Ashihara la începutul anilor ’80. Îmbinând forța karate-ului full-contact cu eficiența metodei Sabaki, aceea de a folosi forța adversarului împotriva sa, Ashihara Karate este astăzi unul dintre cele mai eficace și spectaculoase stiluri din sistemul de luptă knockdown karate.

În anul 1980 sunt puse bazele Organizației Internaționale  Ashihara Karate, urmând o dezvoltare masivă și rapidă a acestui stil în întreaga lume iar în anul 1994 are loc primul concurs Mondial Ashihara Karate cunoscut sub denumirea de Sabaki Challenge Spirit.

În România se antrenează peste 2000 de practicanți de Ashihara Karate, dintre care aproximativ 300 concurează în campionatele interne și internaționale. Astfel, România este una dintre țările foarte bine reprezentare ca număr de sportivi dar și ca valoare a acestora în cadrul competițiilor oficiale internaționale. În acest fel, mișcarea Ashihara Karate din România, a devenit în ultimii ani, una dintre cele mai puternice pe plan mondial.

Prezentare FRAM

Federația Română de Arte Marțiale(FRAM) a fost înființată în ianuarie 1990 prin Hotărâre de Guvern și a avut în componență toate stilurile de arte marțiale care se practicau în România la acea dată.

Federaţia Română de Arte Marţiale are afiliate un număr de 217 structuri sportive și peste 4500 de sportivi cu viza la zi.

Autoritățile implicate în organizarea evenimentului sunt: Federația Română de Arte Marțiale , Ministerul Tineretului și Sportului, și Primăria Municipiului București. 

Accesul publicului în sală nu este permis din cauza contextului epidemiologic, întreaga competiție se poate viziona live pe vstage.ro, iar biletele sunt disponibile aici.

Proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *