◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Doru Dinu Glăvan  – Personalitate de referință 

       Ne-am întâlnit   în 2013, în calitate de inițiatori și suporteri ai Reuniunii Ziariștilor de Pretutindeni, de la Mangalia, desfășurată  sub genericul ” Limba română e patria mea”.  Am colaborat și mai apoi din cadrul Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști, sub conducerea Domniei Sale, la concursul literar sub același  generic,  la care au  participat mulți din cei conștienți de dimensiunea Patriei Limbii Române….

     Am  organizat multe alte acțiuni de promovare a valorilor românești, între care și cele ce țin de integrarea românilor din Moldova de răsărit și Bucovina istorică în tezaurul cultural românesc. L-am  surprins  în diverse împrejurări,  i-am  admirat  răbdarea dar și fermitatea cu care intervine atunci când sunt de îndreptat  lucrurile în bine,  am atestat responsabilitatea și tenacitatea cu care acționează în sporirea prestigiul  Uniunii Ziariștilor și numele  de ziarist, ce solicită pe lângă talent un simț al dreptății pronunțat,  cinste,  onestitate  și dăruire.

        Astfel,   Uniunea Ziariștilor este prima uniune de creație care are o filială în stânga Prutului, cu susținerea și eforturile Domniei Sale,  compozitorul  Eugen Doga și-a diminuat sentimentul de înstrăinare – omagiul adus de UZP la teatrul Excelsior avea să-i încălzească sufletul  și să-i risipească  tristețea. Cu ocazia Centenarului Uniunii Ziariștilor, în semn de prețuire, printr-un efort comun au fost editate  ”Poeme alese. Din Basarabia. Grigore Vieru. Dumitru Matcovschi, Nicolae Dabija”,  pe care le-am lansat împreună  la Bookfest-ul din Chișinău, de Ziua Limbii Române.     

          Domnia Sa, Doru Dinu Glăvan  răspândește atâta bun simț, atâta calm, liniște, bunăvoință,  atâta  respect și dragoste de oameni,   încât, cei obișnuiți cu mult zgomot au nevoie de prea mult  timp  să observe  că sunt binecuvântați să afle în preajmă un Om deosebit.

         Cu ocazia jubileului  îi doream Domnului Președinte UZPR, Doru Dinu Glăvan, mulți ani binecuvântați, în care să se bucure de roadele dăruirii Domniei Sale – o  lume mai dreaptă, mai armonioasă, mai bună. 

În ultima duminică de octombrie însă, fără cuvinte, doar un strigăt înăbușit de durere forța să răspândească  vestea înălțării sufletului Domniei Sale spre înalturi, la Ceruri.

Autografele înscrise în inimi și suflete, cu atâta dăruire și generozitate, cu atâta dor și iubire de Oameni va rămâne să dăinuie peste  vremuri, fiindcă o lume mai dreaptă, mai armonioasă, mai  bună are nevoie de cât mai mulți Oameni asemeni Domniei Sale! 

P.S. Nu știam că dezbaterea publică ”23 august 1939 între trecut și actualitate, din 16 septembrie a.c. de la Hanul lui Manuc avea să fie ultimul proiect organizat împreună. Mulțumim! Mulțumim și pentru atitudinea față de românii înstrăinați, pentru căldura inimii din care împărțeați cu prisosință. Mulțumim că ați existat!

Dumnezeu să vă ierte și să vă înalțe sufletul în Pace și Lumină.

Amb. Iuliana Gorea Costin

 

                   

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *