◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Insecuritatea alimentară acută a crescut în toată lumea

Numărul persoanelor aflate în pragul foametei în 43 de ţări a ajuns la 45 de milioane de persoane, pe măsură ce insecuritatea alimentară acută a crescut în întreaga lume, avertizează Programul Alimentar Mondial, citat de AFP.
Creşterea de la 42 de milioane, la începutul anului, la 45 de milioane de persoane expuse riscului foametei a fost constatată ca urmare a unei evaluări a insecurităţii alimentare, care a constatat că alte trei milioane de persoane se confruntă în prezent cu foametea în Afganistan, potrivit agenţiei ONU cu sediul la Roma. „Zeci de milioane de oameni se află pe marginea prăpastiei. Preţurile la carburanţi cresc, preţurile alimentelor cresc vertiginos, îngrăşămintele sunt mai scumpe, toţi aceşti factori alimentează o nouă criză”, afirmă directorul executiv al PAM, David Beasley.
Costul prevenirii foametei la nivel mondial este de şapte miliarde de dolari, în creştere de la 6,6 miliarde de dolari la începutul anului, iar mecanismele surselor tradiţionale de finanţare sunt depăşite.
Familiile care se confruntă cu insecuritate alimentară acută sunt forţate „să facă alegeri devastatoare”, căsătorind copiii de minori, retrăgându-i de la şcoală sau hrănindu-i cu lăcuste, frunze sau cactuşi, arată documentul dat publicității de Programul Alimentar Mondial.
Pe lângă Afganistan, 12,4 milioane de persoane din Siria nu ştiu cum să îşi procure hrana necesară pentru următoarea masă, iar situaţii de foamete acută se înregistrează și în Etiopia, Haiti, Somalia, Angola, Kenya şi Burundi.

(R.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *