◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

DE LA „SPĂLAȚI-VĂ PE MÂINI” LA CODUL QR

Opinie

Un proces gradual: Atomizare – divizare socială, Anomie – dezordine socială, Aculturație – preluarea forțată a „culturii” nou configurate (adică a-moralitate, cultură de gen, suprimare a creativității, supunere necondiționată, un limbaj simplist, dar cu pondere implicită foarte mare etc.).

O lume în alb și negru. Maniheismul simplifică lumea, anulează diferențele și este, în ultimă instanță, un grav defect de percepție. Cum spunea un sociolog român, maniheismul este un stil mental, caracterizat de plasarea oricărei situații într-un mediu artificial de interpretare, pozitivă sau profund negativă. Definiția axiologică (de valori) a termenului duce la viziunea în alb-negru a diversității situaționale și atitudinale, iar consecințele sunt etichetarea, discriminarea, lipsa de alternative, absolutizarea grosolană, confecționarea unei fațete unice a lucrurilor, din care rezultă o singură atitudine și un singur comportament. Un asemenea narativ este o sursă permanentă de conflict, de uniformizare a diversității sociale și a unei viziuni sinistre asupra realității. Ideea fixă împarte lumea în prieteni și dușmani: oricine nu este cu noi este împotriva noastră. Luptă este pe viață și pe moarte, CRIZA instituită nu mai lasă loc pentru interpretări. Nimic nu mai contează, decât VICTORIA împotriva alternativei, lupta căpătând dimensiuni apocaliptice.dezordine

Maniheismul devine un fapt social total, care nu mai lasă loc pentru alte interpretări sau strategii. Gândirea fundamentală este: ori ei, ori noi! Orice altă luare de poziție este o erezie, o eroare criminală care trebuie sancționată drastic. Ideea de a respecta regulile devine caducă. Natura urgentă a situației impune abandonarea oricăror legi, norme, condiționări. CAUZA este totul. Cine este împotriva CAUZEI este un trădător și trebuie aspru înfierat. Diabolizarea celui care are un alt punct de vedere devine practică ce se impune.

O astfel de mentalitate nu este decât un semn de involuție pe scara dezvoltării umane.

Minciuna este tehnica de gestionare a realității, prin acele elegante fake-news (eufemism de sorginte anglofonă) și nu numai, care vor să instaureze cu orice preț o altă realitate. Libertatea persoanei este permanent violentată.

Cadrul de viață creat este delimitat de numeroase surse de înspăimântare: virus, colaps economic, insecuritate prin creșterea prețurilor, penurie de resurse energetice și de hrană, criză climatică, război hibrid, „dezvăluiri”, accidente, dosare penale ce curg într-un flux continuu (impactul imaginii este covârșitor!), ba se prefigurează și o pană de curent ce va cuprinde întreaga Europă, podcasturi care circulă pe rețele cu ființe umane urmărite de monștri.

Între timp, la o privire mai atentă și detașată, observăm că legile și atribuțiile statale nu mai sunt respectate și că viața se desfășoară sub spectrul permanent al morții.

Maniheismul denaturează sau transformă realitatea și pare că justifică orice crimă sau genocid. Dezumanizează societatea.

La toate acestea se adaugă lupta multinaționalelor cu țările, pentru a le prelua resursele financiare, economice, naturale și umane, pentru eliminarea identităților naționale, dar și a identităților personale.

Ura este cultivată în maniheism cu o voluptate diabolică.

Evident, eșecul instituțiilor și al statului, în acest context, creează confuzie, dezorientare și instabilitate de toate felurile.

Acesta este fundamentul socio-economico-politic pe care urmează să se dezvolte a 4-a revoluție industrială, fuziunea omului cu tehnologia.

Mai întâi, sunt necesare pauperizarea, egalizarea, dependența, înfrângerea voinței individuale și suprimarea, în final, a conștientizării personale. Lipsirea de nevoile elementare ale ființei – hrană, securitate – clatină conștiința, împiedicând-o să funcționeze la nivel superior. Urmează supunerea. Înfrângerea. Discernământul spiritual dispare. Apoi, totul este posibil.

Ce am pierdut între timp?

Am pierdut deja asistența medicală, sistemul public de învățământ, dreptul de a duce o viață umană normală, dreptul la cultură, dreptul de a călători, dreptul de a socializa. Familia este subminată.

Marea Resetare apasă tare pe accelerație. Virusul magic este o fereastră de oportunitate. Cu efecte profunde în țesătura socială. Frica ucide. Pe de altă parte, cine deține resursele stabilește obiectivele.

Analogia funcționării sociale cu biologia celulară ne conduce către concluzii surprinzătoare.

Creierul controlează comportamentul celulelor corpului. Funcționalitatea celulară, la nivel micro, depinde de informațiile pe care celula le primește din mediul exterior. Receptorii de tip neuronal sunt prezenți în majoritatea celulelor corpului sau chiar în toate.

Cercetătoarea Candice Perţ a stabilit, prin experimentele sale, că mintea nu este însă concentrată în cap, ci este distribuită în tot corpul, prin intermediul așa-ziselor molecule-semnal. Când mintea se schimbă, ea afectează sistemul biologic. Trăind într-un mediu ostil, întunecat, plin de de frică, corpul se îmbolnăvește; trăind într-o atmosferă de pace și iubire, corpul își menține sănătatea.

Mintea este o energie nelocalizată – prin urmare, nu are relevanță pentru biologia materialistă. Mintea este folosită pentru a crea percepții care sunt inoculate ca adevăruri în creierul nostru, în mintea subconștientă. Capacitatea minții conștiente de a anula comportamente pre-programate din mintea subconștientă este fundamentul liberului arbitru. Conștiința și conștientizarea trebuie bombardate negativ, continuu.

Mediul social-politic în care trăim influențează, la fel, comportamentele noastre și liberul nostru arbitru. Mediul toxic ne va îmbolnăvi, mediul pro-viață ne va susține sănătatea.

Concluzia o puteți trage dumneavoastră singuri!

Condiția obligatorie a marii transformări globale, pusă la cale cu mulți ani în urmă, este crearea sistemelor digitale de identitate biometrică. Codul QR este cheia.

Forumul Economic Mondial de la Davos (WEF) a pregătit agenda globală de resetare a sistemului mondial. E de notorietate faptul că Fundația Gates este unul din principalii sponsori ai exercițiului anticipativ de simulare a unei pandemii de coronavirus „Event 201”, desfășurat la New York, în octombrie 2019.

Încă din 1993, Forumul a derulat un program – „Global Leaders for Tomorow” (Lideri globali pentru mâine), redenumit în 2004 Young Global Leaders (Tinerii lideri globali). Dintre aceștia, mulți au devenit ulterior președinți, prim-miniștri sau directori executivi în diversele țări. Printre aceștia: Angela Merkel, Emmanuel Macron, Sebastian Kurtz (Austria), Matteo Renzi (Italia). Și listă ar putea continua. Reflectați un moment la oficialii României. Veți găsi răspunsuri.

Orice opoziție trebuie anihilată. Schwab (ideologul Marii Resetări a capitalismului) spunea că „lumea trebuie să acționeze coordonat și rapid pentru a reorganiza toate aspectele societăților și economiilor noastre”.

Care este, însă, prețul pandemiei în termeni economici, sociali, financiari? Incertitudine, șocul provocat economiei globale, reducerea producției naționale și globale, dispariția serviciilor, prea puțină conformare la decizia politică de vaccinare, criza de pe piața muncii, recesiunea va declanșa substituirea forței de muncă cu roboți și mașini inteligente, riscul inflației și deflației, inegalitatea socială (în mod paradoxal, resetarea își propune egalizarea socială), neliniștea socială, amplificarea violenței, creșterea exacerbată a puterii statului, anularea statu-quo-ului din contractul social, pierderea încrederii în instituții și oficiali, riscul unei societăți de supraveghere permanente, soluțiile radicale privind schimbările climatice ș.a.

Referitor la rescrierea unui nou contract social în această epocă, Henry Kissinger spunea: „Provocarea istorică pentru lideri este de a gestiona criza în timp ce construiești viitorul. Eșecul ar putea da foc lumii”.

Deocamdată suntem în valul 4 al pandemiei de Sars-Cov2. În valurile 1,2,3 și 4 ne-am spălat pe mâini, ne-am distanțat social, am stat în lockdown, am funcționat online. Ce ne va aduce valul 5?

ROSEMARIE HAINEȘ / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *