◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

„O recunoaştere a valorii informaţiei”. Google va plăti pentru conținut al AFP

Google şi Agence France-Presse (AFP) au convenit asupra unui acord pentru ca gigantul internetului să plătească agenţiei de presă internaţionale, cu sediul la Paris, pentru conţinut online, relatează agenţia DPA.

Preşedintele-director general al AFP, Fabrice Fries, a declarat că acordul este „o recunoaştere a valorii informaţiei”. „Acest acord cu Agence France-Presse demonstrează disponibilitatea noastră de a găsi un teren comun cu editorii şi agenţiile de presă în Franţa pe tema drepturilor conexe”, a declarat, la rândul său, directorul general al Google France, Sebastien Missoffe.

Acordul pe cinci ani este primul încheiat de o agenţie de presă în cadrul directivei europene privind aşa-numitele drepturi conexe cu editorii de presă din 2019, potrivit AFP.

Amendamentul UE a avut ca scop actualizarea legislaţiei învechite a drepturilor de autor a blocului pentru era digitală şi asigurarea că autorii primesc o mai bună remuneraţie pentru conţinutul publicat online.

Google a refuzat iniţial să plătească pentru conţinutul republicat, dar a suferit o înfrângere la Curtea de Apel din Paris. Gigantul american a anunțat recent că a început negocierile cu sute de editori de ştiri din ţări unde legea este acum în vigoare, inclusiv în Franţa, Ungaria, Danemarca şi Ţările de Jos.

Australia a adoptat de asemenea o lege ce impune Facebook şi Google să negocieze cu editorii pentru plata conţinutului de ştiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *