◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Ne-am săturat de scuze! (Scrisoare deschisă)

Către: Parlamentarii de Prahova, Consiliul Județean Prahova, Prefectura Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Local al Municipiului Ploiești, Poliția Municipiului Ploiești, Poliția Locală etc

Stimate doamne și stimați domni,

Nu mă adresez dv. în calitate de Președinte al Filialei Prahova a UZPR și membru în Consiliul Director al acestei Uniuni, care reunește ziariști din toată țara.

Nu vă scriu nici în calitate de Past President al Rotary Club Ploiești și Secretar al acestei organizații, care s-a implicat in ultimele trei decenii în numeroase proiecte caritabile la nivelul orașului și județului.

Nu vă transmit acest mesaj nici în calitate de antreprenor care contribuie prin taxele și impozitele pe care le plătește la bugetul din care cu toții sunteți retribuiți.

Prefer să vă scriu din postura de cetățean al acestui oraș, în care m-am născut, am crescut și m-am format și căruia simt că îi datorez la rândul meu ceva. Tocmai de aceea, m-am implicat și am susținut în ultimii zece ani numeroase proiecte și inițiative care și-au propus să schimbe în bine imaginea orașului și viața locuitorilor săi. M-am străduit, de asemenea, de când mă știu să mă conformez regulilor de conviețuire civilizată și să le acord respectul cuvenit tuturor celor care fac parte din comunitate.

Cu atât mai mult mă doare profund să văd ce se întâmplă cu orașul nostru, în care valori precum bunul simț, respectul, omenia, solidaritatea au ajuns, se pare, pe cale de dispariție.

Este suficient să ieșiți din birouri și să vă uitați în jur, la mizeria de pe străzi, la mașinile parcate în disprețul pietonilor, la traficul de coșmar, la autobuzele în care călătorii se simt în nesiguranță, la locurile de joacă periculoase pentru copii și la alte numeroase aspecte care fac Ploieștiul să arate ca într-un vis urât.

Un vis în care cerșetorii agresivi se amestecă printre șobolanii care caută în gunoaiele abandonate peste tot, în care spitalele sunt locuri de care mai bine nu te apropii dacă vrei să rămâi în viață, un vis și un oraș în care respirăm prin toți porii o otravă care ne distruge sănătatea, nouă și copiilor noștri.

Dacă veți ridica privirea din hârtiile în care căutați circumstanțe care să explice de ce nu puteți face nimic pentru a schimba lucrurile în bine, veți constata, poate, că toate (sau aproape toate) problemele orașului decurg din disprețul față de respectarea regulilor, apărut și el ca o consecință firească a lipsei de intransigență în materie de aplicare a legii.

Fie că vorbim de poliția locală sau de poliția națională, de garda de mediu sau de organismele de control ale autorităților locale, numitorul comun al acestor instituții și al multor altora este inventarea de scuze pentru neimplicare.

Oameni buni, nu vă obligă nimeni sa stați în acele posturi și să încasați acele salarii, poate prea mici după părerea voastră, dar cu siguranță prea mari în raport cu eficiența voastră. Când ați candidat sau aplicat pentru acele posturi, v-ați asumat, îmi imaginez, și niște responsabilități față de contribuabilii care vă plătesc și ale căror interese trebuie să le apărați. Iar dacă nu știați asta, ați aflat-o acum.

Respectați-vă, așadar, obligațiile față de oameni, față de membrii acestei comunități. Renunțați la disputele derizorii dintre voi și partidele voastre, care nu au nicio legătură cu interesul public, și încercați sa reinstaurați ordinea într-un oraș scăpat de sub control.

Ploieștiul nu este nici al vostru, nici al celor care v-au numit în acele funcții. Este al locuitorilor săi și, dacă nu veți înțelege asta, nu aveți ce căuta nici în acele poziții, dar nici în acest oraș.

Încetați să vă plângeți că nu aveți cu ce. Dacă nu aveți cu ce, plecați, demisionați și lăsați-i pe alții să încerce să găsească soluții. Iar dacă aveți și voi soluții, aplicați-le, ce mai așteptați?

Ploieștenii merită un oraș de care să fie mândri, iar dacă voi nu aveți capacitatea să ne oferiți un astfel de oraș, măcar spuneți-ne, ca să știm că nu putem conta pe voi!

Spuneți-ne, ca să știm că suntem pe cont propriu!

Spuneți-ne, ca să știm și să acționăm în consecință!

Iar dacă nu veți spune nimic, vom ști că totul depinde doar de noi și că trebuie să ieșim din expectativă pentru a ne lua Ploieștiul înapoi!

Claudius Dociu

Coordonator al Filialei Prahova a UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *