◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Academia profesorului digital, în premieră

Aproape 200 de cadre didactice din judeţul Tulcea au participat la primul curs al Academiei profesorului digital, primul program integrat de pregătire a cadrelor didactice din România în utilizarea platformelor digitale, iniţiat de Alianţa pentru Educaţie Remedială (AER).
Programul este disponibil gratuit tuturor profesorilor care doresc să folosească în timpul cursurilor instrumente ale educaţiei digitale, iar iniţiatorii estimează că la următoarele trei cursuri care se vor desfăşura online timp de două săptămâni numărul participanţilor va fi mai mare.
„Esenţa acestui program o reprezintă familiarizarea cu nişte platforme concrete legate de managementul şi comunicarea într-o instituţie şcolară, legate de lecţiile digitale de impact, dar şi de evaluarea standardizată care se poate face online, în siguranţă şi cu rezultate concrete şi obiective. Vrem să-i ajutăm pe colegii noştri să treacă de la o platformă la un sistem integrat care le permite să aducă toată resursele la un loc şi să le livreze într-un mod facil elevilor”, a declarat coordonatorul programului Academia profesorului digital, Marcel Bartic.
El a menţionat că ideea acestui proiect a apărut în timpul verii, când s-a derulat un program gratuit pentru 2.000 de copii din ţară. „Educaţia digitală este un concept care nu ar mai trebui să fie privit ca un moft, cum s-a întâmplat până acum, ci este o nevoie actuală. Nu ţine cont doar de perioada pe care o traversăm şi în care am fost în online. Educaţia digitală este obligatorie pentru un învăţământ modern, bazat pe valori şi principii care au elevul în mijlocul actului educaţional”, adaugă Bartic.
Unii profesori prezenţi la eveniment au susţinut necesitatea acestor cursuri. „Suntem întotdeauna în căutare de metode noi, moderne de a preda”, a declarat profesoara de matematică Cristina Sultan, de la Liceul „Anghel Saligny”, din Tulcea.
Evenimentul de la Tulcea a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *