◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Opinie. Noi tăcem!!!

„Tăcerea este a doua putere a lumii, după cuvânt” (Jean Baptiste Henri Lacordaire)

A tăcea, tăcere… Un verb, un substantiv, mii de emoții, de gânduri, de simțiri, de trăiri! Tăcere, cuvânt cu rezonanță profundă în existența noastră! Viață, tăceri și tăceri… Tăceri care despart, tăceri care ucid, tăceri care vindecă, tăceri care unesc!… Tăcem atunci când simțim atât de multe lucruri, dar, din păcate, nu le putem exprima…! Tăcem atunci când înțelegem foarte multe și nu mai are niciun rost să verbalizăm ceea ce înțelegem, fie pentru că suntem prea obosiți, fie pentru că ne dăm seama că degeaba am vorbi, pentru că oricum nu am fi înțeleși…! Tăcem pentru că nu mai avem nimic de spus…!
Tăcem pentru că, orice am spune, nu am putea schimba nimic…!
Tăcem pentru că dacă am vorbi, lumea întreagă s-ar schimba…! Tăcem pentru că tot ce am spune s-ar întoarce, nedrept, împotriva noastră…! Tăcem și tăcerea aceasta ne vindecă temerile, dezamăgirile, fricile, amintirile și neputințele…!
Tăcem și prin această tăcere ne simțim atât de împăcați cu noi, cu viața, cu omul iubit, cu tot ceea ce ne înconjoară! Tăcem și prin tăcere construim o lume nouă, lumea noastră plină de curaj și speranță, lumea noastră sfântă în care ne refugiem când viața dă cu noi de pereți…! Tăcem pentru că sufletul care ne iubește cu adevărat știe să citească printre rânduri, printre gânduri, printre tăceri! Tăcem…!
Tăcem pentru că tăcerea este cel mai bun răspuns, sau poate singurul, pe care îl putem oferi, de cele mai mai multe ori, un răspuns care ne zguduie sufletul, un răspuns care ne încălzește întreaga ființă, un răspuns ce vine, poate, prea devreme, prea târziu sau la timp!!!
Tăcem și, în fiecare moment al vieții, depinde de noi să facem diferența între tăcerile care ucid, tăcerile care vindecă, tăcerile care despart și tăcerile care unesc…!!!!
Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării târguiesc, închiriază, arendează pământurile şi întreprinderile „nerentabile” la indicaţiile unor străini de neam cărora le glorifică ovaţii, aclamaţii, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc tributul, peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci. NOI TĂCEM!!!
Pier din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei plantaţi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze spun că nu e nimic deosebit. NOI TĂCEM!!!
Se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nereguli mari, nu dă niciun răspuns, deşi există dovezi că am fost furaţi şi voinţa noastră răsturnată. NOI TĂCEM!!!
În guvern, ministere, primării, în divanul ţării, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic. NOI TĂCEM!!!
Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii noştri nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS. NOI TĂCEM!!!
Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergem dacă suntem operaţi cu fașele şi anestezicul de acasă, altfel murim neoperaţi. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu alte boli pe care nu le aveai la intrare. NOI TĂCEM!!!
Guvernanţii nu fac altceva decât să ne jupoaie, ne bagă mâna în buzunar şi ne iau banii, pentru că suntem prea bogaţi în viziunea lor, sau nu merităm ce am câştigat, iar ţara nu are bani. Cei de la guvern se împrumută lăsându-ne datori pe sute de ani, fără să le pese ce vom face şi de unde vom plăti datoriile cei ce le vor urma. NOI TĂCEM!!!
Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru fraudele, escrocheriile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei şi fură acoperindu-se unul pe altul. NOI TĂCEM!!!
Cei ce vor să ne vadă pieriţi, trecuţi pentru a ne lua locul, ne impun ce să mâncăm, ce să bem, ce medicamente să luăm, fac experimente cu noi, ne folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care ne aplică legile într-un Codex Alimentarius care ne duc la pieire. NOI TĂCEM!!!
Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să ne mai consulte pe noi… NOI TĂCEM!!!
Chiar de Ziua Naţională a României, sau la alte evenimente sportive, unii tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială. Toţi tac!!! NOI TĂCEM!!!

Viorica Nicolescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *