Scriitorii din Banatul Central şi-au înființat propria asociație

Pe 29 iulie, la Biblioteca Municipală ,,Žarko Zrenjanin” din Zrenianin, a avut loc Adunarea fondatoare a ,,Comunității Literare a Banatului Central”.
Alături de grupul scriitorilor zrenianineni, la această reuniune au participat și membri ai conducerii Asociației Scriitorilor din Serbia, condusă de președintele Radomir Andrić. Adunarea a fost, de asemenea, salutată de directorul Bibliotecii Municipale, Milan Bjelogrić.
La această întâlnire a fost anunțat că nou-înființata „Comunitate Literară a Banatului Central“ va aduna membrii existenți ai asociațiilor literare din Serbia și Voivodina, dar este deschisă spre colaborare tuturor creatorilor literari din cuprinsul Banatului Central. Activitățile noii comunități literare se vor reflecta prin activitățile profesionale și organizatorice și ea va încuraja activitățile literare, va organiza evenimente literare, va contribui la publicarea lucrărilor sau va promova toate activitățile literare.
,,Comunitatea Literară a Banatului Central” va avea sediul în clădirea Bibliotecii Municipale ,,Žarko Zrenjanin” din Zrenianin, dar va avea reprezentanți și activități proprii în toate centrele comunale.

La Adunarea fondatoare a fost ales Consiliul de Adminsitrație, iar scriitorul Zoran Slavić a fost desemnat președinte fondator al asociației nou-înființate. Membri în C.A. sunt și scriitoarea Marina Grujić, precum și Dušan Miličev, scriitor și jurnalist din Jitiște.

Dan MATA

Libertatea.rs

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.