Invitaţie la aniversarea a 180 de ani a Revistei Mozaicul / Craiova

Ne face deosebită plăcere să vă anunțăm că în luna septembrie a.c. se împlinesc 180 de ani de la apariția la Craiova a primei reviste de cultură din Oltenia, Mozaikul lui Constantin Lecca (sept. 1838) și 20 de ani de la reluarea sa în serie nouă.
Cu această ocazie dorim să publicăm un „dosar Mozaicul” sub genericul: MOZAIKUL 180 – MOZAICUL 20. Presa culturală și conștiința identitară la Centenarul Marii Uniri. Prilej de autoevaluare, dar și de proiecție a unui viitor dezirabil.
Am fi deosebit de onorați dacă tema v-ar interesa și ați avea disponibilitatea de a vă asocia demersului nostru cu un text de cca. 5000 de semne, în care să vă exprimați opinia privind rolul presei culturale și condiția ei, azi și în perspectivă, eventual și asupra publicației noastre.
Termenul până la care textele ne-ar fi utile pentru publicarea în revistă ar fi 15 sept. 2018, dar avem în vedere și organizarea începutul lunii unui colocviu la octombrie și publicarea lor într-un volum, pe care dorim să îl realizăm până la sfârșitul anului.
Cu mulțumiri anticipate și prețuire cordială,

Director, Redactor-șef,
Nicolae Marinescu Petrișor MIlitaru

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.