default-logo

Adrian Georgescu și „Izvorul în Trei Lumini”

După cum ne-a obișnuit, scriitorul Adrian Georgescu purcede în fiecare început de toamnă într-un tur de promovare a unei noi apariții editoriale și în Banat. Autorul unor volume precum „Descensio”, „Chilii”, „Anastasis”, „Rugăciunile”, „Dulcea sărutare”, „Monahul lăuntric”, „Iisuse, lauda bătrâneților mele”, „Tabor”, „Morții să-și îngroape morții lor”, „Iisus Hristos în inima mea”, „Iată fiul tău”, ”Viața mea de după moarte”, Georgescu aduce cu sine un nou volum de factură religioasă – „Izvorul în Trei Lumini” – apărut la editura Cavallioti din București, prefațat de arhim. Mihail Stanciu de la Mănăstirea Sfânta Theodora din Thessaloniki.

Și în această carte, ca și în celălalte propuse de Adrian Georgescu, cititorul observă cum autorul rezonează cu Tradiția Bisericii, observă evlavia pe care o manifestă față de Maica Domnului, pe care o cheamă mereu în ajutor, observă căutarea credinciosului care tinde spre inima lui Dumnezeu, precum și dorința acestuia de a împărtăși cu ceilalți rugăciunile către Dumnezeu, către Maica Domnului. După cum spune prefațatorul, „autorul construiește o nouă fântână-carte din care ne adapă pe noi, cititorii, cu apa cea vie care curge din Izvorul în Trei Lumini – Dumnezeu având-o împreună lucrătoare pe Preacurata Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioara Maria.”

Volumul este un imn-rugăciune, împărțit în trei părți – Lumina Tatălui, Lumina Fiului și Lumina Duhului Sfânt – fiecare parte fiind constituită din cântări precum Mulțumirea, Cererea și Slava. Și în acest frumos volum cititorului i se dezvăluie căutările și frământările interioare ale autorului, rugăciunile acestuia către Dumnezeu, Sfânta Treime și Maica Domnului, întristarea, pocăința, dar și bucuria și recunoștința față de Dumnezeu: „Mulțumind; lăudând – recunoștința mi se face iubire. ”

Venit în Banat, la Anina, Bocșa, Reșița și Timișoara, Adrian Georgescu ne propune în perioada 31 august – 8 septembrie 2018 această nouă lectură mărturisitoare despre care prefațatorul, arhim. Mihail Stanciu afirmă: „Felicitându-l pe Adrian Georgescu și dorindu-i cât mai multe asemenea realizări imnografice străbătute de sfântă îndrăzneală și duh mărturisitor (atât de necesare creștinului în lumea contemporană secularizată și adesea ostilă) recomandăm credincioșilor creștin-ortodocși prezenta carte spre întărire în viața duhovnicească și în râvna către rugăciune – experiența cotidiană (aflată al îndemâna oricui) ce ne oferă tuturor apa înțelegătoare, vie și veșnică din Izvorul în Trei Lumini”.

Gabriela Șerban
UZPR CARAŞ-SEVERIN

 

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.