◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

BOB MARLEY, O MOARTE ÎNVĂLUITĂ ÎN MISTER

Daily Star a publicat în 27 august 2018, un articol despre moartea marelui cântăreț Bob Marley. După o luptă de patru ani cu o formă de cancer extrem de agresivă, Marley a murit la vârsta de 36 de ani, în anul 1981. Marley a fost o legendă a muzicii reggae.

În anul 1977, a fost diagnosticat cu o formă de cancer la o unghie, o tumoră care s-a întins la toată laba piciorului. Medicii i-au propus în prima fază a bolii să-i amputeze un deget. El a refuzat, fiind un adept al credinței rastafariene, care susține că trupul uman este un templu, iar amputarea iese din discuție.

În septembrie 1980, în timpul unui spectacol, se prăbușește pe scenă. Urmează un tratament controversat în Germania După opt luni de tratament fără succes, se hotărăște să se întoarcă în Jamaica. În avion, starea lui s-a agravat atât de tare, încât a fost obligat să aterizeze la Miami, unde a fost internat. A murit pe 11 mai 1981. A fost îngropat în Jamaica, alături de chitara sa.

Moartea sa revine în actualitate, datorită unui interviu pe care l-a acordat pe patul de spital Bill Oxley, 79 de ani, fost agent CIA. Oxley a declarat că a participat la 17 asasinate instrumentate de CIA. Printre acestea și cel care l-a avut ca victimă pe Marley. Oxley a fost agent CIA timp de 29 de ani și a fost implicat în asasinarea unor personalități care erau considerate un pericol pentru SUA.

Marley a fost un activist politic care devenise incomod pentru autoritățile americane. Conform declarației lui Oxley, Marley trebuia lichidat.
Ca prin urechile acului, Marley a scăpat cu viață în anul 1976, atunci când trei necunoscuți înarmați au intrat în locuința sa din Hope Roade, Jamaica.

În anul 1977, Oxley se prezintă la reședința cântărețului din Blue Montaine, sub o identitate falsă și anume aceea de fotograf la New York Time.

Ședința foto a decurs foarte bine, iar la sfârșitul ei, Oxley îi oferă un dar, o pereche de cizme Converse All Stars, numărul 10. În momentul în care Marley a probat o gheată, a scos un sunet profund. Închizătoarea de la gheată era contaminată cu un virus.

Cu un cinism ieșit din comun, Oxley a ținut legătura cu Marley până în momentul morții acestuia, încurajându-l că tratamentul pe care îl face va fi un succes.

În anul 2013, fiul lui Marley, Ziggy, declara că este convins că tatăl său a fost asasinat. Această tehnică de asasinat a fost utilizată și asupra liderului cubanez Fidel Castro. Se spune că CIA a avut 639 de încercări de asasinat, printre care și infectarea cu o substanță chimică extrem de periculoasă a costumului de scafandru al acestuia. Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, reușind să evite toate tentativele de asasinat puse la cale de CIA.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *